Wat is het verschil in een Dental Bridge en een gedeeltelijke?

Wat is het verschil in een Dental Bridge en een gedeeltelijke?


Ontbrekende tanden zijn een bedreiging voor behoud van een goede mondgezondheid. Het vullen van de spleet is essentieel voor comfortabel eten, een aantrekkelijke glimlach, een goede relatie tussen de boven- en onderkaak, het voorkomen van vroegtijdige veroudering lijnen rond de mond en in sommige gevallen vergemakkelijkt duidelijke spraak. Twee oplossingen voor het herstellen van ontbrekende tanden zijn een tandheelkundige brug en een partiële prothese.

Dental Bridges

Een vaste tandheelkundige brug kan niet worden verwijderd. Het is een structuur die de kloof tussen de tanden ondersteund door tanden aan weerszijden van de open ruimte uitstrekken. Een vaste brug is gecementeerd op zijn plaats, maar het kan uiteindelijk te worden vervangen. Bruggen zijn samengesteld uit edelstenen of nonprecious metaal waaraan tandkleurige porselein is gesmolten. Sommige bruggen zijn volledig gemaakt van porselein. De tanden aan weerszijden van de ruimte worden gevijld kronen ontvangen en de vervangende kronen worden bevestigd aan de kunstmatige tand of tanden om een ​​brug te vormen.

gedeeltelijke prothesen

Een partiële prothese is een apparaat om een ​​of meer ontbrekende tanden te vervangen. Het maakt aan de natuurlijke tanden aan weerszijden van de spleet met gespen en kunnen worden verwijderd door de drager. Algemeen tandartsen en specialisten genaamd "prosthodontists" fabriceren partials. Gedeeltelijke kunstgebit hebben dezelfde voordelen als een brug; echter, is er een verhoogd risico op plaque indien de prothese niet zorgvuldig ontworpen. Eten steeds ingediend rond of onder de prothese is een ander potentieel probleem. Acryl- of metalen vormen de basis van de prothese. De gom gebieden zijn gemaakt van acryl en de kunsttanden kunnen acrylaat of porselein zijn.

Kosten

Bruggen zijn duurder te vervaardigen en te installeren dan partials, maar duurt veel langer en zijn moeilijk te onderscheiden van natuurlijke tanden. Partials zijn minder duur, kunnen ze vervangen eerder nodig hebt en de sluitingen kunnen zichtbaar zijn. Bevestigingssysteem gebruikt "sleutels" op de prothese te passen in gaten in de aangrenzende natuurlijke tanden. Het past strakker, zonder veelbetekenende gespen.