Wat is het niveau van kalium gevaarlijk?

Wat is het niveau van kalium gevaarlijk?


Kalium is een elektrolyt nodig in het lichaam voor spierfunctie en het zenuwstelsel. Een gezond dieet kan een adequate inname van kalium en niveaus te verstrekken; echter, kunnen sporters en anderen die verliezen veel vocht meer nodig hebt. Kalium balanceert water en zuur in het lichaam en bevordert ook de spiergroei en herstel. Bepaalde ziekte maken het noodzakelijk om te voorkomen dat ook kalium.

Betekenis

Mensen die lijden aan diabetes, nierziekten en nierfalen kunnen metaboliseren veel mineralen, kalium er één is. Zij moeten voorzichtig zijn om voedingsmiddelen met een hoog kalium, zoals vlees, abrikozen, bananen, meloen, melk, kiwi en lima bonen voorkomen.

overwegingen

Er is geen standaard RDA voor kalium; Echter, de National Library of Medicine suggereert dat 2 tot 2,5 gram per dag van kalium is voldoende. Het Institute of Medicine beveelt 4000 mg per dag. De gemiddelde Amerikaan krijgt 2 tot 6 gram per dag via de voeding.

Identificatie

Te veel kalium in het bloed is een medische aandoening genoemd hyperkalemie. Symptomen zijn hartkloppingen, buikkrampen, diarree, spierspasmen, angst, vermoeidheid, een zwakke pols en hartfalen.

effecten

Wanneer er te veel kalium in het lichaam, spieren en zenuwen kan kortsluiting en het hart kan stoppen met kloppen. Hoge niveaus zijn meestal het gevolg van een nierziekte of een infectie.

Inzicht

Veel mensen met een hoge bloeddruk te volgen een aangeduid als de Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH) dieet hoog-kalium / zoutarm dieet. Sommige medicijnen, waaronder bloeddrukverlagende middelen, anti-inflammatoire geneesmiddelen en heparine (een bloedstolling geneesmiddel), kan een toename van de kaliumspiegel veroorzaken.

Preventie / Solution

Inname van grote hoeveelheden kalium of het nemen van meer dan het lichaam nodig heeft zal niet een persoon gezonder te maken; in feite kan het gevaarlijk zijn. Een gezond dieet en voldoende vocht is optimaal voor prestaties en welzijn.