Wat is het gebruikte materiaal in Bride & # 039; s jurken?

Wat is het gebruikte materiaal in Bride & # 039; s jurken?

De meeste vrouwen hebben een idee van hoe ze willen hun trouwjurk te kijken. Sommigen willen prinsessen, volledig toga's met alle decoratieve garnituur zijn. Anderen hebben iets eenvoudiger in het achterhoofd, misschien een chique strapless kolom die past als een handschoen. Zelfs met een definitieve stijl in het achterhoofd, kan veel bruiden-to-be in de war over de materialen die verder gaan in het maken van een trouwjurk. Er is veel meer dan ontmoet het oog.

Tijd om te stralen

De meest populaire vormen van materialen die worden gebruikt om bruidsjurken te zijn die schijnen. Satijn, bijvoorbeeld, een hoge glans en kunnen worden geweven van verschillende vezels, zoals zijde, rayon en acetaat. Taffeta lijkt op satijn behalve dat het een enigszins ribstructuur. Een andere high-end glanzend materiaal is shantung, een weefsel gemaakt van ruwe zijde, dat bekend staat om zijn slubby textuur. Haar scherpe gevoel maakt het perfect voor jurken.

Sheer Genius

Veel bruidsjurken combineren materialen, vooral wanneer een van de stoffen die in de jurk is pure. Vaak worden rieten gelaagd bovenop ondoorzichtiger stoffen voor bescheidenheid doeleinden. Brides kan doorzichtige chiffon, die is gemaakt van zijde of rayon te kiezen. Of ze kunnen kleden in organza, een zuivere stof die is stijver en heeft meer body. Batiste, een lichtgewicht doorschijnende stof meestal vervaardigd uit katoenvezels, is perfect voor een eenvoudige bruidsjurk voor een strand bruiloft.

Floral Garden

Tal van bruiden-to-be voorkeur aan een meer sierlijke look, waarin wordt gepleit voor meer patroon en textuur. Kant is een duidelijke keuze. De luchtige, open geweven stof is voorzien van typisch een bloem ontwerp dat wordt ondersteund door een netto-achtige textuur. Aan de andere kant van het spectrum stof is brokaat, een zware zijde of viscose materiaal met een verhoogd bloemmotief die soms heeft metalen draden door geweven.

Binnen Werkingen

De materialen die u niet zien wanneer de bruid loopt door het gangpad is net zo belangrijk als de stof die je te zien. Hoepelrok is een los geweven stijf weefsel geplaatst onder de rok om het volume toe te voegen. Uitbenen strips zijn lange, smalle plastic of metalen staven genaaid in de naden van een lijfje te helpen houden een strapless jurk omhoog. Paardenhaar vlecht is een zwemvliezen nylon lint genaaid in de zoom dat de jurk elegante beweging geeft als de bruid wandelingen.