Wat is het dat maakt je wakker met een gevoel dat je kan niet ademen?

Wat is het dat maakt je wakker met een gevoel dat je kan niet ademen?


Er zijn vele factoren die de ademhaling kunnen beïnvloeden en resulteren kortademigheid. Stress en angst kunnen verantwoordelijk zijn voor oppervlakkige ademhaling zijn; hart- en vaatziekten, ademhalings obstakels en longaandoeningen zijn ook een aantal veel voorkomende oorzaken. Wakker worden met kortademigheid of niet in staat om een ​​volledige adem te halen is de moeite waard aandacht te besteden aan. Een bezoek aan de dokter en een paar eenvoudige, zal medische tests helpen om eventuele problemen te identificeren en vinden van de juiste behandeling.

Praat met uw arts

Noteer precies wat er gebeurt de volgende keer dat je wakker wordt met kortademigheid of als je gewoon niet kan ademen. Noteer de tijd gebeurde en de symptomen en andere gevoelens die u had zoals pijn overal in het lichaam, vooral in de borst, of vreemde sensaties. Het is gemakkelijk om details, zoals dit later op de dag te vergeten, tenzij je ze opschrijven. Maak een punt van te vermelden dat de toestand nog erger is geworden na verloop van tijd of als het is verbeterd.

Maak een afspraak met uw arts te zien. Het is belangrijk om uw aantekeningen te maken, samen met u, zodat u de dokter een nauwkeurig verslag van de symptomen die u hebben ervaren met de ademhaling probleem kan geven. Dit zal hem helpen om de oorzaak te diagnosticeren en te beslissen over een behandeling veel sneller. Als u nog vragen wees niet bang om zelfs te vragen als u denkt dat ze misschien zo gek.

Wat het probleem veroorzaakt

Verwacht te worden voorzien van een paar tests om de oorzaak van het probleem vast te stellen. Deze procedures kunnen je longen testen om ervoor te zorgen dat je niet hoeft longziekte, neus, mond of keel obstakels, angststoornis of allergie voor stof, schimmel, huidschilfers of pollen. Uw arts kan zelfs je hart te testen om ervoor te zorgen dat je geen hart-en vaatziekten of aandoeningen.

Paroxysmale nachtelijke dyspneu is een aandoening van de longen of hart dat kan leiden tot wakker kortademig of tijdelijk niet in staat om te ademen. Verstopte neus kan het moeilijk maken om te ademen, zoals wanneer je een verkoudheid of griep.

Helpen Jezelf

Obesitas is ook een belangrijke bijdrage aan ademhalingsproblemen. Als je te zwaar bent overwegen te gaan op een programma van het gewichtsverlies. Het is belangrijk om tijd om te ontspannen in een rustige plaats op een dagelijkse basis te maken. Stress is een belangrijke bron van vele gezondheidsproblemen. Het is het overwegen waard een goede oefening programma en het krijgen van frisse lucht op een regelmatige basis, indien mogelijk, voor een optimale gezondheid.

Diagnose en Behandeling

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor het wakker worden niet in staat om te ademen. De aandoening kan mild of ernstig zijn. In elk geval is het waarschijnlijk iets met betrekking tot de longen, hart of luchtwegen die er problemen mee. Het enige wat je echt kan doen is proberen om te ontspannen en te wachten voor een diagnose. Er zijn medicijnen en procedures die in staat de behandeling van ademhalingsproblemen zeer effectief en vaak permanent.