Wat is het belangrijkste Dietary Factor geassocieerd met verhoogde cholesterol in het bloed?

Wat is het belangrijkste Dietary Factor geassocieerd met verhoogde cholesterol in het bloed?

Hoewel het een slechte reputatie heeft ontwikkeld, cholesterol is niet allemaal slecht; de lipide draagt ​​bij aan uw celstructuur en laat je lichaam om bepaalde hormonen en vitaminen te synthetiseren. Problemen ontstaan ​​wanneer uw cholesterolgehalte in het bloed te hoog worden. De belangrijkste dieet factor geassocieerd met een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed is vet, maar dat is een vereenvoudigde verklaring. Bepaalde soorten vet de cholesterol verhoogt dat het risico op hart-en vaatziekten verhogen.

Verzadigd vet

Verzadigd vet is een soort vet waarbij de koolstofatomen zijn verbonden, of verzadigd met waterstofatomen. Hoewel u automatisch cholesterol kan associëren met een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed, verzadigd vet heeft meer van een effect op het verhogen van uw low-density lipoprotein, of slechte cholesterol, niveaus. De American Heart Association merkt ook op dat veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten zijn ook rijk aan cholesterol.

Bronnen van verzadigd vet

Meest verzadigde vetten in voeding afkomstig uit dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees, kaas, boter, ijs en gevogelte met de huid. Sommige tropische plantaardige oliën, zoals kokosolie, palmolie en palmpitolie bevatten ook verzadigd vet.

Om cholesterolgehalte in het bloed bij gezonde plafond te houden, houd je inname van verzadigd vet minder dan 10 procent van je dagelijkse calorieën. Als u al een hoog cholesterol, houden inname van verzadigd vet onder de 7 procent van de dagelijkse calorieën.

Trans vet

Omdat het bekend was dat verzadigde vetten verhogen van uw cholesterolgehalte en het risico op hart-en vaatziekten, in de jaren 1980 fabrikanten geherformuleerd hun producten minder verzadigd vet bevatten, volgens de "Nutrition and You" door Joan Salge Blake. Om dit te doen, een synthetische vorm van vet, transvet genoemd, werd in het laboratorium en in voedingsmiddelen zet in plaats van verzadigd vet.

Na nader onderzoek van transvetten, vonden de onderzoekers transvetten zijn erger dan verzadigde vetten, omdat ze niet alleen te verhogen LDL-cholesterol, maar ze ook afnemen high-density lipoprotein, of goed cholesterol, niveaus.

Bronnen van Trans Fat

De belangrijkste bronnen van trans vet in de voeding zijn commercieel bereid gebak, gefrituurd voedsel, braadvet, snacks, saladedressings en margarines. Gemiddeld transvetten bieden ongeveer 2,5 procent van de calorieën in diëten Amerikanen. Om verhoogde cholesterolgehalte in het bloed te voorkomen, probeer je transvet inname van minder dan 1 procent van je calorie-inname te houden. Het beste is om transvetten volledig te vermijden.