Wat Is Harlequin ziekte?

Wat Is Harlequin ziekte?


Ontdekt in 1750, harlekijn ichthyosis of harlekijn ziekte is een huidaandoening veroorzaakt door een genetische afwijking. De conditie is zeer zeldzaam, met minder dan 100 geregistreerde gevallen sinds de ontdekking van de ziekte, meldt de Universiteit van Californië in Irvine.

Primaire Feature

Vanaf de geboorte, baby's die harlekijn ziekte weer de typische eerste teken van een dikke, schilferige bekleding over de huid. Diepe scheurtjes in de huid, waardoor een ruitvormig patroon.

andere symptomen

De schalen veroorzaakt door harlekijn ziekte kan een patiënt de ogen, neus, mond en oren een abnormale vorm te geven. De scheuren in de huid kan ook leiden tot bloedingen rond de ogen of mond.

Oorzaak

Om voor een kind om geboren te worden met een harlekijn ziekte, moeten beide ouders het gen dragen, verklaart de Amerikaanse National Library of Medicine.

Prognose

Kinderen met harlekijn ziekte zelden overleven in de volwassenheid, meldt de Universiteit van Californië in Irvine. In sommige gevallen is de voorwaarde maakt het moeilijk om te ademen en leidt tot ademhalingsinsufficiëntie, terwijl in andere huidproblemen maken patiënten gevoelig voor ernstige uitdroging of fatale infecties.

Overleving

Survival is zeldzaam, maar mogelijk is. Ryan Gonzalez heeft overleefd naar jong volwassenheid met harlekijn ziekte en is een triatleet. Gonzalez maakt gebruik van een medicijn genaamd isotretinoïne, huid lotions en een voedingssonde van eiwitten, terwijl hij slaapt als een deel van zijn behandeling regime, verklaart de Universiteit van Californië in Irvine.