Wat is Hair bestaat uit?

Wat is Hair bestaat uit?

De gemiddelde menselijk hoofd heeft ongeveer 100.000 haren op het, volgens Procter & Gamble's schoonheid en verzorging afdeling onderzoek en ontwikkeling. Of blond of zwart, rechte of krullend of dik of dun, wordt alle menselijke haar gemaakt van dezelfde componenten.

De feiten

Menselijk haar bestaat voornamelijk uit keratine, een super sterke eiwit ook gevonden in dierlijke veren, hoeven, klauwen en menselijke vingernagels. Hair bevat ook melanine, een pigment dat haar zijn kleur geeft en sporenhoeveelheden vitaminen, zink en andere metalen. Ongeveer 10 tot 13 procent van het haar bestaat uit water.

Kenmerken

Haar bestaat uit drie delen. De cortex is het belangrijkste orgaan van een lok. Het houdt de cellen die haar haar kleur te geven. De medulla is een centrale kern van cellen die bijna onzichtbaar bij mensen voorkomen. De opperhuid is de buitenste laag van het haar, een laag overlappende cellen die de binnenlagen van haar beschermt en reflecteert licht om haar haar glanzend uiterlijk geven. Wanneer de cuticula is beschadigd, haar ziet er saai en ruw.

Identificatie

Het is vrij eenvoudig om menselijk haar uit dierlijk haar te onderscheiden. Voor een ding, kan dierlijk haar aanzienlijk variëren in kleur in een enkele as, soms zelfs met opvallende strepen van kleur in één haarschacht, terwijl menselijke haar heeft consistente kleuren van wortel tot punt. Menselijk haar heeft over het algemeen een club-vormige wortel, maar de wortels van dierlijke haren zijn er in vele verschillende vormen.

overwegingen

Hoewel een enkele streng van haar ziet er delicaat, de disulfidebindingen in de haarschacht zijn ongelooflijk sterk. Daarom chemische interventie - in de vorm van permanenten of relaxers - moet de natuurlijke structuur van het haar van krullend veranderen rechte. De nieuw gevormde obligaties zijn niet zo sterk als je haar natuurlijke chemische bindingen en zal na verloop van tijd verzwakken.

misvattingen

Haar geen olie bevatten, maar de talgklieren in de hoofdhuid te doen. De talg produceren ze zorgt voor smering van je haar, zodat het glanzend en gezond blijft. In tijden van hormonale onrust, zoals de puberteit of zwangerschap, kan de talgklieren over-produceren, waardoor het haar vettig.