Wat is glucosestroop?

Wat is glucosestroop?

Glucosestroop is een zoete viskeuze stroop uit een mengsel van water en glucose, hetgeen een soort suiker. Er zijn verschillende toepassingen voor glucosestroop, zowel in de voedselproductie en in de geneeskunde. Aangezien een van de meest voorkomende bron van glucose voor maïs siroop, glucosestroop wordt vaak aangeduid als maïssiroop.

Glucose

Glucose is een suiker, maar het is niet helemaal hetzelfde als de meest voorkomende suiker die je tegenkomt in dag-tot-dag leven. Tafel suiker of kristalsuiker, bevat glucose. Het bevat ook een molecuul van fructose, die nauw verwant is aan glucose. In tabel suiker, worden de glucose en fructose moleculen chemisch aan elkaar gebonden. Op zijn eigen, glucose ziet eruit als --- maar is niet zo zoet als --- tafelsuiker. Het is meer gebruikelijk om glucose te vinden als een siroop echter niet als granules.

Productie

Er zijn vele potentiële bronnen van glucose in de natuur. Zetmeel bestaat uit lange ketens van glucosemoleculen, chemisch aan elkaar gebonden. Als zodanig wordt iedere zetmeelhoudende plant is een potentiële bron van glucose. Voor commerciële productie van glucosestroop, fabrikanten gebruiken meestal maïs, want het is erg goedkoop. Met behulp van enzymen, welke chemische stoffen die helpen bij diverse reacties, ze tussen het glucose-eenheden van elkaar, het omzetten van zetmeel in pure glucose.

Glucosestroop in Food

Glucosestroop is veel zoeter dan het zetmeel het vandaan komt, omdat de glucose-moleculen binden zeer strak aan receptoren zoetheid op de tong, verklaart Dr. Lauralee Sherwood in haar boek "Human Physiology." elkaar verbonden zetmeel, ze te groot zijn om te binden aan receptoren zoetheid. Glucosestroop, ook wel corn syrup, kan dan ook gebak en andere voedingsmiddelen worden toegevoegd als zoetmiddel --- het is niet zo zoet als tafelsuiker.

medische Application

Diabetici soms vertrouwen op glucosestroop behandeling hypoglykemie, die een medische noodsituatie. Als een type 1 diabetes --- wat betekent dat een persoon die geen insuline produceert, en moet derhalve insuline-injecties te gebruiken --- maakt gebruik van te veel insuline of niet regelmatig genoeg eet, kunnen hun bloedsuiker plotsklaps vallen, verklaren Drs. Reginald Garrett en Charles Grisham in hun boek "Biochemistry." Dit is een medische noodsituatie, en de diabetespatiënt moet onmiddellijk glucose om de bloedsuikerspiegel te verhogen. Glucosestroop is zeer nuttig in deze aanvrage.

misvattingen

Vanwege de overeenkomsten in de namen, is het niet ongewoon om corn syrup met high fructose corn syrup, die gerelateerd is, maar chemisch verschillende verwarren. Om high fructose corn syrup te maken, moeten de fabrikanten proces glucosestroop verder met behulp van een enzym genaamd invertase, verklaren Drs. Mary Campbell en Shawn Farrell in hun boek "Biochemistry." Dit zet de helft van de glucosemoleculen in de siroop in fructose moleculen, verdere verbetering van de zoetheid van de siroop.