Wat is Gedemineraliseerd weipoeder?

Weipoeder de vaste concentratie van een stof genaamd wei. Gedemineraliseerd weipoeder is één van vele soorten wei-eiwitpoeder en heeft verschillende voedingswaarde. Het wordt het meest gewaardeerd als een voedingssupplement om te helpen bij fitness conditionering inspanningen. Wei is ook een ingrediënt in verwerkte voedingsmiddelen.

Wat is wei?

Wei is het vloeibare bijproduct van kaasproductie. Kaas wordt gemaakt door het extraheren van caseïne en vet uit melk, en de overgebleven stof overgebleven wordt wei genoemd. Er zijn vele verschillende "smaken" wei --- alles hangt af van de bron van de melk, de gebruikte productiemethode de kaas, het type van kaas en de toegevoegde ingrediënten maken. Soms extra filtering van de wei wordt uitgevoerd ter compensatie van allergieën of het eiwit meer potente.

Soorten weipoeder

Het ruwe vloeibare wei bestaat uit 94 procent water naast lactose, eiwitten (voornamelijk globulinen en lactoalbuminen) en diverse vitaminen en mineralen. Uit deze vloeistof wordt weipoeder gemaakt door het drogen van het grootste deel van het water uit deze stof.
Sweet weipoeder is de gedroogde bijproduct van het stremsel enzym geproduceerd uit kazen zoals cheddar, mozzarella en Zwitserse.
Zure weipoeder is het uitgedroogd bijproduct van kaas geproduceerd door zure coagulatie, zoals in cottage en ricotta kaas. Ontsuikerde weipoeder is door verdere extractie van lactose uit het ruwe vloeibare wei als deel van een extra filterproces.

Gedemineraliseerd weipoeder

Zoals ontsuikerde weipoeder, gedemineraliseerd weipoeder is het product van extra zuivering. Zeventig tot 90 procent van de mineralen in het ruwe wei-mengsel (voornamelijk calcium- en as) worden uitgefilterd, en de resterende vloeistof wordt gedroogd tot gedemineraliseerd weipoeder produceren. Het wordt gebruikt als ingrediënt in veel bewerkte voedingsmiddelen als middel om de hun voedingswaarde.

voordelen

Alle weipoeders een rijke bron van complete eiwitten, die alle essentiële aminozuren essentieel voor het lichaam welzijn bevatten. In combinatie met krachttraining, wei-eiwitten te werken aan de opbouw van het lichaam van de spiermassa samenstelling, terwijl ook het aanvullen van het lichaam glutathion, die uitgeput raakt tijdens het sporten. Glutathion is een antioxidant nodig om een ​​gezond immuunsysteem te handhaven. Wei-eiwitten zijn ook een goede voedingsstof voor gewichtsverlies of het management als ze een zeer lage glycemische index waarde, helpen de vrijlating van eetlust onderdrukken hormonen te vergemakkelijken, en vertragen de opname van suiker in de bloedbaan.

bronnen

Gedemineraliseerd weipoeder, samen met alle andere soorten wei poeders, kunnen worden gekocht in geconcentreerde vorm bij reformwinkels. Toegevoegd aan een smoothie of shake deze poeders dienen als een veelzijdig voedingssupplement. Veel bewerkte voedingsmiddelen zoals brood, ontbijtgranen, soepen, sauzen en specerijen bevatten wei als ingrediënt. Helaas zijn veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten ook andere ingrediënten die niet voor de gezondheid van het lichaam. Dienovereenkomstig, lees altijd het etiket en nemen alle ingrediënten in aanmerking alvorens een dieet beslissing over eventuele eten.