Wat is een Vogeltje in Golf?

Elke golfer die is op de cursus voor meer dan alleen een wandeling in een prachtige omgeving heeft zijn gedachten over het maken van de best mogelijke score. Met de mogelijke uitzondering van een hole-in-one op een par 3 of een spectaculaire eagle (2 onder par) op een lange par 5, zal de golfer worden gericht om zo veel birdies mogelijk te verzamelen. Nee, de golfer is niet een ornitholoog. Een birdie is een score die één onder par op een bepaalde hole en een indicatie dat de golfer heeft een niveau dat is vrij hoog.

Betekenis

Schieten een birdie op een gat en dan het herhalen van de prestatie meerdere malen in een rondje golf is geweldig voor het vertrouwen van een golfer. Meestal is de sleutel tot het verkrijgen van een birdie op geheel het vermogen van de golfer een lange putt. Op een 425-yard par 4 hole, zijn de golfbaan ontwerpers verwacht dat de golfer op de green te bereiken in twee schoten en zinken de bal in het gat na twee putts. Omdat het bijna onmogelijk zou zijn om de green te bereiken in een, de golfer krijgt zijn birdie toen hij de green bereikt in twee en zakt zijn eerste putt. Om dat te doen, moet het tweede schot sensationeel zijn, niet alleen de landing op de green maar meestal om naar binnen 15 voet van het gat. De golfer kan ook schiet een vogeltje door een gat maken van zijn derde schot van buiten de green. Dit is zeldzaam onder amateur-golfers, maar top pros doen het regelmatig.

Identificatie

Een vogeltje in golf betrekking op de score op een bepaalde hole. De meeste 18-holes banen hebben gaten die zijn par 3, par 4 en par 5. Als de golfer duurt drie slagen om de bal op een par 3 zet in het gat, heeft hij een par neergeschoten. Als de golfer zet de bal in het gat in 2, is er sprake van een birdie. Op een par 4, heeft de golfer een birdie neergeschoten als hij zet de bal in het gat in 3 slagen. Op een par 5, de golfer krijgt een birdie als hij zet de bal in het gat in 4 slagen. Golfers krijgen krediet voor een adelaar als ze 2 onder par op een bepaalde hole. Deze zijn zeldzaam, maar als een golfer krijgt een hole in one op een par 3, dat is een adelaar. Golfers die het te maken in het gat van drie slagen op een par 5 krijgt ook een adelaar.

Geschiedenis

Grote birdie putts worden opgenomen in de geschiedenis golf's. Al de groten van het spel - Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Sam Snead, Bobby Jones en Ben Hogan - samen spectaculaire birdie runs te maken aan grote toernooien te winnen. Maar de grootste birdie putt ooit mogelijk zijn gemaakt door Tiger Woods in de Masters 2001. Woods had de US Open, de British Open en het PGA toernooi in 2000 won en de Meesters zou een sweep van de majors golf's, iets wat nog nooit op het professionele niveau had gedaan vertegenwoordigen. Op de 18e hole op Augusta, Woods klopte in een 18-foot gebogen birdie putt die hem de Masters titel en de ongekende sweep gaf.

Tijdsspanne

Die zich over een birdie putt en overweegt de gevolgen van het schot kan heel zenuwslopend voor elke golfer. Meestal zijn de golfer zal kijken over zijn putt voor ongeveer 45 seconden, benaderen zijn bal en neem een ​​praktijk putt en staan ​​over zijn bal en raakte het. Zodra de golfer de bal heeft aangepakt, moet hij sloeg binnen 30 tot 45 seconden. Hoe langer staat hij over de bal hoe groter de kans dat hij is om "overdenken" zijn schot en raakte niet zijn beste putt. Het is belangrijk om een ​​routine te ontwikkelen bij het aantrekken voor een birdie en dan vasthouden aan dat plan en voer het uit.

effecten

Het is één ding voor Tiger Woods of een andere top-level pro om een ​​lange birdie putt die een toernooi wint wastafel en het is iets heel anders voor een amateur golfer een birdie putt zinken. De pro kan tot 7 of 8 birdies in een bepaalde ronde maken. Een amateur zou het geluk om 1 of 2 kansen op birdies in een bepaalde ronde te hebben. Dientengevolge, wanneer de amateur maakt een birdie Het geeft energie. De golfer kan een 95 hebben neergeschoten voor zijn ronde van 18 holes, maar dat birdie op de 17e hole zal bij hem blijven dagen en duw hem terug naar de cursus.