Wat is een Uniform Bore?

Wat is een Uniform Bore?


A "boring" is een grote golf of een reeks golven die voorschot op een ondiepe, smalle inham van een groter geheel van water. A "uniform droeg" is een hypothetische boring die in laboratoria om model boring gedrag.

Identificatie

In het algemeen extreem lage getijden verhuizen naar hogere getijden veroorzaken boringen. Ze kunnen groeien tientallen meters hoog en reizen tussen de 10 tot 20 mijl per uur met een immense hoeveelheid kracht achter hen.

Vorming

Omdat de boringen gebeuren meestal tijdens extreme tij differentiëlen, en omdat de getijden direct afhankelijk zijn van zwaartekracht van de maan, de kans op boringen te vormen in een vijf-dagen venster rond volle of nieuwe manen. Ze ontstaan ​​wanneer water rent uit een grote hoeveelheid water in een rustige inlaat, veroorzaakt door de getijden.

Aardrijkskunde

Er zijn ongeveer 60 gaten verspreid over de wereld, de voorwaarden inzake de vorming zijn van een specifieke. Beroemde boringen bestaan ​​in Alaska en China.

uniform Bore

Al experimenten afhankelijk replicerende omstandigheden van proef tot proef de volgende, een "uniform boring" is constant bij het bestuderen van de effecten van boringen. De diepte van de golf, evenals de zeebodem, moet hetzelfde worden gehouden om waardevolle informatie over hoe boringen van invloed op de kust, de branding en de ecologie van de baai / inlaat ze bombarderen sprokkelen.

Waarschuwing

Terwijl uniform boringen uitsluitend bestaan ​​in laboratoria, regelmatige boringen in de natuur te trekken avontuurlijke surfers die willen naar de volgende grote golf te veroveren. Echter, boringen zijn aanzienlijk groter en vernietigender dan gemiddeld golven en significant, mogelijk levensbedreigende risico's voor de avontuurlijke surfers opleveren. Experts waarschuwen voor het proberen om deze krachten van de natuur te temmen.