Wat is een uitstekende Disc?

Wat is een uitstekende Disc?


Lage rugpijn treft 4 van de 5 mensen tijdens hun leven. Als je rug of nekpijn ervaren, kan de oorzaak een uitpuilende of hernia in je rug.

tussenwervelschijf

In uw wervelkolom, worden uw wervels gescheiden door zachte, ronde pads genoemd tussenwervelschijven. Ze kussen uw wervelkolom en helpen geef het een deel van zijn flexibiliteit.

uitpuilende Disk

Een uitstekende schijf ontstaat wanneer een deel van de schijf herniates en steekt door een zwakke plek schijf. Het uitstekende gedeelte van de schijf kan druk op de zenuwen te zetten in de buurt van je ruggengraat.

Oorzaken

Een uitstekende schijf kan worden veroorzaakt door onjuiste tiltechnieken of plotselinge druk op de rug geplaatst. Als je ouder wordt, je tussenwervelschijven verliest vocht en flexibiliteit, en hebben meer kans op scheuren.

symptomen

Symptomen van een uitstekende schijf kan onder meer pijn in de nek, schouder, pijn in je onderrug, billen of benen en soms spierzwakte.

behandelingen

Behandelingen voor een uitpuilende schijf bevatten rust en anti-inflammatoire geneesmiddelen. Oefeningen om de spieren die ondersteuning van uw wervelkolom kan helpen versterken. Injecties van medicatie in je rug in de buurt van de schijf, en chirurgie zijn andere behandeling opties.