Wat is een rectale Fistula?

Abnormale excretory problemen kunnen veroorzaken patiënten een grote hoeveelheid van ongemak - zowel fysiek als psychologisch. Maar ze hoeven niet te lijden in stilte. Een rectale fistula is een behandelbare aandoening die medische aandacht om goed te corrigeren vereist. De exacte oorsprong, de aard en de symptomen van een rectale fistula kan nogal verwarrend zijn, maar ze moeten niet worden.

Wat is een fistel?

Een fistel is een medische term voor abnormale en atypische verbinding tussen een schip, darm of orgaan en andere voorwerpen in het lichaam. Fistels kan optreden tussen een ader en een slagader, het maagdarmkanaal en de navel, de huid en de maag, en diverse andere mogelijke combinaties. De oorzaak van een fistel kan van infectie, verwonding, ontsteking of chirurgie.

Wat is een rectale Fistula?

Een rectale fistula, ook wel een anale fistel, een onnatuurlijke verbinding tussen het huidoppervlak en het kanaal van de anus. Meestal begint als een abces (ontwikkeling van een verzameling van pus die als gevolg van infectie weergegeven), kan een fistel ontwikkelen bij een chirurgische of spontaan openen van de oorspronkelijke abces.

symptomen

Symptomen van een rectaal fistel onder andere een drainage of de lozing van ontlasting of pus ergens in de regio rond de anus. Deze ontlading kan leiden tot irritatie van de omliggende huid, wat resulteert in pijn, algemeen ongemak of jeuk. Naast pus en ontlasting, de fistel ook kan dienen als doorgang voor het vrijgeven van gas.

behandelingen

Behandeling voor een rectale fistula chirurgie omvat. Het doel van de operatie is om de doorgang te verwijderen door uitsnijden van een combinatie van de openingen en de bekleding van de luchtwegen. Deze procedure wordt een fistulectomy (waarbij de gehele darmkanaal weggesneden), of een fistulotomy (waarbij alleen de openingen en een klein stukje van de binnenvoering worden verwijderd) genoemd. Een arts voert de procedure met lasers om mogelijke schade aan aangrenzend weefsel te verminderen.

overwegingen

Hoewel potentieel gênant, moet u een arts raadplegen om een ​​rectale fistula naar behoren te verhelpen. Hoewel herhaling van het origineel fistel is niet ongewoon, zelfs met een operatie, het slagingspercentage voor een operatie schommelt rond de 80 procent.