Wat is een normale RA?

Wat is een normale RA?


De RA factor test wordt voornamelijk gebruikt om te helpen beoordelen of u reumatoïde artritis. Ook wel de RF test controleert voor factoren in het bloed veroorzaakt door reumatoïde artritis, dat is een auto-immuunziekte.

Procedure

De RA test wordt uitgevoerd door een lid van een medisch personeel, die een monster van bloed neemt.

Diagnose

Dr. Joel Kremer, van Albany Medical College, zegt dat de tests voor reumatoïde artritis zijn slechts indicaties. Diagnose hangt af van verschillende factoren, waaronder symptomen, familiegeschiedenis en een lichamelijk onderzoek.

Laboratorium

Het bloed wordt onderzocht op reumatoïde factoren. Laboratoria kunnen nefelometrische of agglutinatie methoden te gebruiken om deze factoren te vinden en te meten.

Positief

Een positief resultaat kan reumatoïde artritis, andere auto-immuunziekten, of vele andere aandoeningen geven. Echter, ongeveer vier procent van gezonde mensen, met name ouderen, positieve resultaten.

normaal

Met de nephelometrische methode een normale waarde onder 50 u / ml. Met de agglutinatie werkwijze, een normaal resultaat onder 1:80 titer. Een normaal resultaat betekent niet dat je niet hoeft reumatoïde artritis, aangezien bijna 20 procent van de mensen met reumatoïde artritis niet RA factoren.