Wat is een normale A1C niveau?

Een A1C bloedtest is een gemeenschappelijke bloedtest voor diabetici, aanbevolen met regelmatige tussenpozen genomen. De resultaten van deze test kan helpen bij het bepalen hoe goed uw diabetes wordt gecontroleerd.

de diagnose van diabetes

Een A1C bloedonderzoek wordt ook gebruikt om diabetes te diagnosticeren. Een niet-diabetische heeft meestal een A1C niveau van 4% tot 6%. Een lezing van 6% kan pre-diabetes te geven, terwijl 6,5% of hoger op meer dan één gelegenheid geeft aan diabetes.

testen

Als u lijdt aan type 2 diabetes en uw bloedsuikerspiegel is meestal goed onder controle, kan uw arts een A1C-test adviseren om de zes maanden. Als u lijdt aan type 1 diabetes, kan hij adviseren dat u per kwartaal worden getest.

Test resultaten

Een A1C boven 7% geeft aan dat uw diabetes is niet goed onder controle. Hoe hoger het percentage, hoe meer kans dat je ernstige complicaties ontwikkelen van uw diabetes. Voor een diabetespatiënt, wordt een niveau tussen 6,5% en 8,5% als goed, terwijl tussen de 8,5% en 9,5% wordt beschouwd als fair. Meer dan 9,5% wordt beschouwd als slecht.

Meer Frequent Testen

Als je problemen hebt met het houden van uw bloedsuikerspiegel binnen een doelbereik hebt, kan uw arts een A1C-test vaker te bestellen. Hij kan ook A1C testen vaker als hij verandert je diabetes medicatie of behandeling plan.

overwegingen

A1C niveaus kan hoog zijn als je een ijzertekort of bloedarmoede.