Wat is een Concentric oefening?

Wat is een Concentric oefening?

De officiƫle definitie van concentrische oefening is een samentrekking dat een spier verkort, terwijl de excentrieke oefening is een samentrekking dat de spier verlengt; dat alles maakt het ingewikkelder dan het klinkt. De meeste oefening wordt concentrisch gericht. Het is het deel van de oefening, wanneer de gerichte spier werkt om de actie uit te voeren. De excentrieke deel is de terugkeer.

Concentric Voorbeelden

Om het nog eenvoudiger te maken, nadenken over een aantal standaard oefeningen. Bij gebruik van een leg extension machine om de quads in de voorkant van je dijen te werken, de concentrische gedeelte van de oefening is het deel waar je je been uit te breiden tegen de weerstand. Ook al is uw been uitbreidt, je quad spieren contract aan je knie rechtzetten. Als u terug naar de gebogen knie positie, uw quads spieren uit te breiden. Ook de concentrische beweging van de biceps curl is wanneer je je elleboog buigen en brengen het gewicht naar je schouder. De terugkeer naar de uitgangspositie is excentriek.

Lichaamsgewicht Exercise

Een andere manier te denken van concentrische oefeningen is het verplaatsen van een gewicht uit de buurt van de zwaartekracht. De excentrieke fase wordt het regelen van het gewicht tegen pull zwaartekracht. Met een pushup, zou de concentrische fase wanneer je je armen uit te breiden en duw je lichaam uit de buurt van de vloer. Met een lichaamsgewicht squat, het is als je je benen uit te breiden tot een staande positie. In beide gevallen je werkt tegen de zwaartekracht als je je bovenlichaam uit de buurt van de vloer te bewegen en de beheersing van de pull om u te houden van het raken van de vloer op het rendement.

Eccentric Oefening

De excentrische fase van een oefening is niet nutteloos. goed uitgevoerd, in een langzame en gecontroleerde beweging, je spieren werken in de excentrische fase om de beweging te vertragen. Dit zowel voorkomt letsel en werkt je spieren op een andere manier. Excentrische training wordt soms gebruikt door topsporters en lifters. Natuurlijk is de enige manier waarop een oefening kan volledig excentriek is als een partner handen u een gewicht op de top van een verlenging. Het brengen van de halter of dumbbells tot aan schouderhoogte zou excentriek zijn, in dat geval. De meest voorkomende manier om excentrisch gerichte oefening uit te voeren is om explosieve beweging te gebruiken, gebruik te maken van het momentum in de concentrische fase, dan langzaam terug te keren.

isometrische

Nog een andere vorm van spiercontractie is isometrisch, waarbij de spier statisch blijft, wat betekent dat het niet uit of contract. Een voorbeeld hiervan zou een plank zijn. In dit geval krijg je in een klassieke pushup positie, of rust op je onderarmen met je ellebogen onder je schouders, en het contract van je buikspieren om je lichaam te houden in een plank positie - met hoofd, rug en bekken uitgelijnd - voor 30 tot 60 seconden. Je bent nog steeds werken tegen de zwaartekracht, maar om je lichaam in een positie te houden. Om kracht op te bouwen, 180DegreeHealth suggereert het combineren van alle drie soorten contracties in uw training.