Wat is de Ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een motorische systeem aandoening die trillingen veroorzaakt in het lichaam, waardoor het moeilijk is om te eten, lopen of zitten nog steeds zonder schudden of schokken. De ziekte van Parkinson treft meer dan iemands fysieke bewegingen --- de verandering in de chemie van de hersenen ook van invloed op hun emoties en slaappatroon. Hoewel er geen genezing voor de ziekte van Parkinson, kunnen verschillende geneesmiddelen helpen de trillingen te verminderen.

Oorzaak

Volgens de Mayo Clinic, weten de wetenschappers niet wat er precies veroorzaakt de ziekte van Parkinson. Wetenschappers weten dat sommige van de symptomen veroorzaakt wanneer de hersencellen die dopamine, een chemische boodschapper in de hersenen, produceren overlijdt of verminderde. Dit vermindert de hoeveelheid dopamine geproduceerd.

symptomen

Symptomen van de ziekte van Parkinson omvatten tremoren of het schudden, die verergert wanneer de persoon niet beweegt. Volgens FamilyDoctor.org, kunnen de trillingen schade aan een zijde van het lichaam, waaronder de onderkaak, armen en benen. Mensen met de ziekte van Parkinson hebben vaak moeite met lopen, aankleden, het invullen van fijne motorische taken, en kunnen overtollige speeksel produceren.

Risicofactoren

Omdat het mannelijke, in de leeftijd van 50, en het hebben van een naast familielid met de ziekte verhoogt het risico van een persoon voor het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson. Constante blootstelling aan pesticiden of herbiciden verhoogt ook het risico van een persoon.

Behandeling

De meest effectieve behandeling van de ziekte van Parkinson is levodopa. Wanneer genomen, levodopa omgezet in dopamine in de hersenen, het verlichten van symptomen van de ziekte van Parkinson. Volgens de Mayo Clinic, de effectiviteit minder stabiel de ziekte vordert.

Dopamine-agonisten ook helpen symptomen te verminderen door op te treden als dopamine in de hersenen. Zelfs langer dan levodopa duurt, kan significante bijwerkingen zoals hallucinaties, slaperigheid en een toename van dwangmatig gedrag veroorzaken.

Andere geneesmiddelen die worden gebruikt om de symptomen van de ziekte van Parkinson verlagen omvatten enzym monoamine oxidase B (MAO-B) remmers, catechol O-methyltransferase (COMT) remmers, anticholinergica en amantadine.

Fysiotherapie, met inbegrip van lichaamsbeweging, helpt vermindert de symptomen door het verhogen van een persoon mobiliteit en spierkracht. Fysiotherapie kan ook het verbeteren van evenwicht van een persoon. Logopedie kan helpen correcte speech moeilijkheden veroorzaakt door de ziekte van Parkinson.

Volgens het Nationaal Instituut voor Neurologische Aandoeningen en Stroke (NINDS), deep brain stimulation, een vorm van chirurgie, helpt ook de controle symptomen. De procedure implantaten een elektrode in de delen van de hersenen dat verplaatsingen, die is verbonden met een pacemaker in de borst. Een dunne draad, een zogenaamde pulsgenerator verbindt beiden samen. Dit helpt stabiliseren van de reactie van de hersenen om levodopa terwijl het elimineren van onwillekeurige bewegingen bij mensen met de ziekte van Parkinson.

complicaties

ziekte van Parkinson veroorzaakt ook aanzienlijke complicaties, zoals constipatie, een verlaagd libido, urinaire incontinentie of urineretentie, moeite met eten door verminderde spieren en slaapproblemen. Volgens ziekte Stichting Parkinson (PDF), depressie beïnvloedt ook ongeveer 60 procent van mensen met de ziekte van Parkinson. Dit kan worden veroorzaakt door de chemische veranderingen in de hersenen, wat depressie veroorzaakt. Onbehandelde depressie kan leiden tot zelfmoord.