Wat is de vertebralis?

De vertebrale slagader een slagader van de hals die door de halswervels passeert. Er zijn twee vertebrale slagaders, aan elke kant, en elk vertakt vanaf de subclavia. Ze samensmelten om de interne basilaire slagader aan de basis van de hersenen te vormen.

Kenmerken

De vertebrale slagader afkomstig van de subclavia en loopt naar boven en naar achteren tussen de longus colli en de voorste scaleni alvorens door de gaten van de bovenste zes halswervels. Het keert daarna richting, achterwaarts gebogen achter de superieure articulaire werkwijze volgens de atlas dan komt te liggen in de groef op het bovenvlak van het achterste boog van de atlas. Het gaat dan het wervelkanaal door het passeren van onder de achterste atlanto-occipitale membraan en doorboort de dura mater aan de schedel in te voeren. Het kan in diameter variëren 0,02-0,22 inch en een lengte van 2 tot 14 inch. De takken van de wervels slagader kunnen worden ingedeeld in twee soorten: degenen die vertakken in de nek en die vertakken binnen de schedel.

lagere Takken

In de hals, het onderste deel van de vertebrale slagader vertakt naar de kanten in spinale takken, die het wervelkanaal invoeren om verbinding met de andere slagaders van het ruggenmerg en vormen ketens van bloedvaten aan de binnenkant van de wervels. Het bovenste deel vertakt in gespierde takken die afkomstig zijn waar de wervel slagader bochten rond de atlas en verbinden met de occipitale, opgaande en diepe cervicale slagaders.

Upper Branches

Er zijn vijf vestigingen van het wervellichaam slagader binnen de schedel: hersenvlies, posterior spinale, anterior spinale, posterior inferieur cerebellaire en medullaire.

De hersenvlies tak afkomstig tegenover het foramen magnum en levert de falx cerebelli.

De achterste en voorste spinale bloedvaten ontstaan, respectievelijk aan de zijkant van het verlengde merg en het einde van de vertebrale slagader. Van daar, ze beiden draaien achteruit, het invoeren van het wervelkanaal en reizen op het ruggenmerg naar de cauda equina te bereiken.

De posterior inferior cerebellaire slagader is de grootste tak van de vertebrale slagader. Het slingert achterwaarts rond het bovenste gedeelte van het verlengde merg en de onderzijde van het cerebellum, waar het verder splitst in twee takken, beide leveren van diverse gebieden van het cerebellum bereikt.

Het medullaire slagaders kleine schepen die afkomstig zijn van de vertebrale slagader alsmede van de andere onderdelen; zij leveren het verlengde merg.

Vertebrale slagader Dissection

Schade aan het wervellichaam slagader is in toenemende mate erkend oorzaak van een beroerte bij jonge mensen. Deze pathologie, zogenaamde vertebrale slagader dissectie, afkomstig van een kleine scheur in de wand van de slagader; Dit leidt tot de vorming van een trombus (bloedprop) aan de binnenzijde van de slagader, beperken de bloedstroom naar de hersenen. Delen van de trombus kan ook afbreken, waardoor een embolie. De dissectie gebeurt meestal in het bovenste gedeelte van de slagader waar het lus rond de atlas.

misvattingen

Past medische studies geïdentificeerd chiropractische manipulatie van de nek als oorzaak van beroertes. De studies beweerd dat manipulatie van de wervelkolom in de nek tot vertebrale slagader dissectie, gebaseerd op het feit dat sommige patiënten een beroerte veroorzaakt door vertebrale slagader dissectie enige tijd na chiropractie. Recent bewijs heeft echter de relatie aanzienlijk verduidelijkt, wat erop wijst dat patiënten die lijden aan niet-gediagnosticeerde wervel slagader dissectie scherm symptomen die ervoor zorgen dat ze op zoek gaan naar een chiropractor voor opluchting.