Wat is de normale Aslengte for Women's Golf Clubs

Vrouwen die golf spelen moet overwegen de aanschaf van apparatuur die is gemaakt voor vrouwen, in tegenstelling tot het spelen met een set ontworpen voor een man. Women's sets, zelfs standaard sets uit het rek, zijn ontworpen met vrouwen in het achterhoofd, en de as lengte van de clubs van vrouwen is slechts een van de verschillen te overwegen.

Gemiddeld vorkbuislengte

Volgens all-about-lady-golf-clubs.com, de normale as lengte voor vrouwen golfclubs is tussen de 31 en 34 inch. De site zegt ook spelers die tussen 5-foot-2 en 5-foot-8 moet schachten van die lengte te gebruiken.

Voor langere en kortere spelers

Spelers die korter zijn dan 5-foot-2 staan ​​moeten overwegen om schachten die 30 inch of korter zijn. Ook spelers die hoger zijn dan zijn 5-foot-8 moet schachten die ten minste 35 centimeter in lengte zijn te overwegen.

shaft flex

De normale flex voor club assen is regelmatig, dat all-about-lady-golf-clubs.com zegt is prima voor mid-handicappers en spelers met een schommel snelheid van 90 tot 95 mijl per uur. Assen kan ook komen in dames flex (meer flex), stijve (minder flex) of uniflex, wat goed is voor elke speler.

stalen assen

Standaard stalen assen zijn meestal goedkoper dan hun grafiet alternatieven. De stalen versies hebben minder flex en zijn een beetje zwaarder, wat betekent dat ze moeten worden gebruikt door de lage handicappers of spelers die meer controle en precisie in hun spel willen.

graphite shafts

Standard graphite shafts zijn gemaakt van 100 procent grafiet, en consumenten moeten op hun hoede van de clubs die minder dan $ 200 kosten, volgens all-about-lady-golf-clubs.com zijn. Deze clubs kunnen worden gemaakt van grafiet en glasvezel minder duurzaam zijn. Graphite shafts in drie verschillende uitvoeringen, waarbij het ondereinde graphite shaft, die ongeveer 75 gram weegt, die de industriestandaard.