Wat is de juiste Workout routine voor mijn lengte & amp; Gewicht?

Wat is de juiste Workout routine voor mijn lengte & amp; Gewicht?

De meeste trainingen, met name die geen machines of speciale apparatuur nodig hebben, effectief zijn maakt niet uit hoe lang je bent of hoeveel je weegt. Afhankelijk van uw fitness-doelen, echter, is het verstandig om specifieke oefeningen gebaseerd op de grootte van uw lichaam te kiezen. U kunt ook uw lengte en gewicht gebruiken om je body mass index, BMI, die u zal vertellen hoe uw maat heeft betrekking op andere mensen van uw lengte te berekenen.

BMI

Berekening van uw BMI kan helpen bepalen of je overgewicht hebt, die u een indicatie van hoeveel je kan nodig zijn om te oefenen zal geven. Om erachter te komen uw BMI, vermenigvuldig je gewicht in ponden door 703. vermenigvuldigt dan uw lengte in centimeters vanzelf. Verdeel de eerste figuur door de tweede. Volgens de National Heart Lung and Blood Institute, een BMI van minder dan 18,5 duidt op een persoon is ondergewicht, 18,5-24,9 geeft normaal gewicht en meer dan 25 wijst op overgewicht. Ongeacht hoe lang je bent of hoeveel je weegt, kun je oefenen om af te slanken als je een BMI van 25 of hoger. Om gewicht te verliezen, de American Council on Exercise adviseert het doen van een combinatie routine van aerobics, krachttraining en flexibiliteit voor minstens 45 minuten per dag vijf of zes dagen per week.

calorieën

Uw lengte misschien niet veel van een invloed op hoeveel calorieën je verbrandt met de oefening, maar je gewicht wel van invloed zijn dat bedrag. Volgens MayoClinic.com, een 160-lb. persoon kan dicht te branden op 600 calorieën door joggen gedurende 60 minuten bij een snelheid van 5 mijl, maar een 240-lb. persoon die dezelfde activiteit voor dezelfde hoeveelheid tijd zal dichter tot 900 calorieën te verbranden. Dus, als je licht bent, maar willen zo veel calorieën te verbranden als mogelijk is, moet u wellicht uw trainingen of oefening te intensiveren voor een langere periode van tijd.

machines

Als u in het bijzonder lang of kort, zou je in problemen met het gebruik van bepaalde onderdelen van fitnessapparatuur. Bijvoorbeeld, loopbanden en elliptische machines hebben meestal handgrepen rond borsthoogte voor de meeste mensen, maar u kunt vinden ze ongemakkelijk te houden als je te bereiken te ver omhoog of omlaag. U kunt het probleem oplossen door het doen van de trainingen zonder de grepen, of u kunt gewoon kiezen om machines en materialen schuwen in het voordeel van gymnastiek of een meer fundamentele vorm van aerobics, zoals joggen of fietsen.

overwegingen

Als je zwaarlijvig, die wordt gedefinieerd als het hebben van een BMI van 30 of hoger zijn, kunnen sommige oefeningen niet veilig zijn voor je te doen, dus het is aan te raden met uw arts te spreken voor het begin van elke nieuwe workout programma. Doe hetzelfde als je niet actief voor een lange tijd zijn geweest, maakt niet uit wat uw maat. Een arts of personal trainer kan u ook gepersonaliseerde aanbevelingen over oefeningen die u het meest comfortabel en plezierig vindt.