Wat is de functie van vetcellen?

Wat is de functie van vetcellen?

In tegenstelling tot de publieke opinie, vetcellen in vetweefsel zijn niet alleen slapende opslagplaatsen, volgens de Johns Hopkins Medicine Health Alerts. Vetcellen zijn dynamisch en zeer actief. De vetcellen van vetweefsel aandeel een zeer belangrijke rol in de stofwisseling, volgens Sareen Gropper, Jack Smith en James Groff in "Advanced Nutrition and Human Metabolism." Volgens de National Institutes of Health, insuline stimuleert de vetcellen te nemen in glucose. Triglyceriden kunnen worden gesynthetiseerd in de vetcellen uit glucose onder invloed van insuline. Als de bloedsuikerspiegel te verlagen, insuline niveaus vallen en het vetweefsel bevordert de afbraak van triglyceriden tot vetzuren en glycerol te bevrijden.

Functie

Vette cellen triglyceriden veel interne werkzaamheden van het lichaam en lichaamsbeweging brandstof. De vetlaag onder de huid isoleert het lichaam om het warm te houden. Pads vet fungeren als schokdempers en ondersteuning en kussen vitale organen. Vet helpt het lichaam gebruik koolhydraten en eiwitten. Fragmenten van vetmetabolisme combineren met die van glucose in energiemetabolisme. Vet onderdelen eiwitten voor andere belangrijke taken door energie aan het lichaam.

types

Het lichaam heeft twee soorten vet, wit en bruin vetweefsel, twee afzonderlijke functies. De opslagvorm, wit vetweefsel, voorziet vette andere cellen om energie te verbruiken. Bruin vetweefsel releases opgeslagen energie als warmte, volgens Eleanor Whitney en Sharon Rolfes in "Understanding Nutrition." Door het uitstralen van energie weg als warmte, bruine vetweefsel stelt het lichaam om energie te besteden in plaats van op te slaan. Het produceren van warmte is van groot belang bij pasgeborenen en bij mensen die in koude klimaten leven. De meeste volwassenen hebben slechts kleine hoeveelheden bruin vet in strategische locaties. De rol van bruin vet in gewichtsregulatie nog niet volledig begrepen.

Werkwijze

Wanneer meer calorie├źn van energie verbruikt dan besteed meeste overtollige energie wordt opgeslagen in de vetcellen van vetweefsel. Vetcellen in omvang toenemen als ze vullen met vetdruppels en kunnen verdelen als ze de maximale grootte te bereiken. Wanneer cellen energie nodig, een hormoongevoelige lipase enzym in de vetcellen breekt de triglyceriden aan de glycerol en vetzuren vrij in het bloed, wanneer ze voor andere energieverslindende cellen.

Betekenis

De vetcellen voortdurend breken en weer op te bouwen triglyceriden als dat nodig is. Deze processen worden gereguleerd door voeding, hormonen en metabolisme factoren die bepalen hoeveel vetzuur in het bloed circuleert en hoeveel vet het lichaam opgeslagen. Vet levert 60 procent van de huidige energiebehoefte van het lichaam in rust en een beetje meer tijdens langdurige activiteit. Uit onderzoek blijft, kan begrijpen hoe insuline stimuleert vetcellen te nemen glucose leiden tot een beter begrip van diabetes en verwante aandoeningen, volgens de National Institutes of Health.

overwegingen

Obesitas ontwikkelt zich een persoon vetcellen in aantal, grootte of beide. Met vetverlies, de grootte van vetcellen vermindert maar niet hun aantal. Mensen met een extra vetcellen hebben de neiging om verloren gewicht snel terug te krijgen, volgens de "Understanding Nutrition."