Wat is de functie van een Boot Jack Plate?

Wat is de functie van een Boot Jack Plate?


Een boot jack gemonteerd wordt op de spiegel van de boot en bestuurt de verticale beweging van de buitenboordmotor. Boten met inboard motoren hebben geen aansluiting borden, en niet alle boten met buitenboordmotoren zijn uitgerust met jack platen. Echter, een gediplomeerd marine monteur een jack plaat te installeren.

Installatie

Een hefboom plaat is gemonteerd op de spiegel van de boot en de buitenboordmotor is gemonteerd op het bewegende deel van de plaat.

Functie

De krik plaat voegt verticale motor beweging om mee te gaan met de tilt en trim functies van buitenboordmotoren. Dit zorgt voor een grotere stabiliteit in ondiep water, de motor minder gevoelig voor cavitatie (overmatig water beluchting door ineffici├źnte verschuiving met schroef) bij verticale bewogen.

voordelen

Een boot in ondiep water kan de grond gelopen of niet in staat om te navigeren als de motor is diep genoeg in het water naar beneden te raken. De krik plaat laat de motor hoog genoeg is om te functioneren zonder dat de achtersteven van de boot naar beneden verder worden verhoogd, zoals gebeurt wanneer de motor uit de buurt van de boot gekanteld op te trekken.

verhoogde effici├źntie

Hoe minder gewicht van de motor moet u te slepen door het water, hoe minder brandstof je gaat gebruiken. Een jack plaat kunt u de motor zo hoog als de omstandigheden zal zorgen voor minder weerstand en optimale prestaties te verhogen.