Wat is de functie van de triglyceriden?

Wat is de functie van de triglyceriden?


Drie verschillende lipiden, of vetten, zijn te vinden in het voedsel dat we eten. Fosfolipiden (lecithine), sterolen (cholesterol), het grootste type-triglyceriden. Het meeste vet in het lichaam bestaat ook uit triglyceriden. Ze verzadigd vet. Hoewel zij belangrijke functies dienen in het lichaam, triglyceriden, naast cholesterol, tot hartkwaal bijdragen. Met zo veel onderzoek gewezen op het belang van het beperken van de voeding verzadigde vetten, wat is de functie van de triglyceriden en hebben we ze nodig hebben op alle?

Samenstelling

De naam komt van triglyceride chemische samenstelling. Triglyceriden drie moleculen (tri) vetzuur en één molecuul glycerine. Lipiden lossen niet op in water, net als andere voedingsmiddelen die het lichaam binnendringen, dus ze moeten eerst worden afgebroken te worden geabsorbeerd. Nadat ze zijn opgenomen in de darmwand, worden lipiden herbouwd, gemengd met cholesterol en omgezet in druppeltjes bedekt met een laag eiwit. Deze "lipoproteïnen" chylomicronen worden genoemd. Het lichaam veilig absorbeert en opslaat kleinere chylomicronen. Grotere soms ophopen op de wanden van de bloedvaten, waardoor die plek te dikker en harder, wat kan leiden tot hartziekte. Echter, triglyceriden hebben meerdere positieve en functies in het lichaam.

Functie 1 - Energie

Alle voedingsvetten, waaronder triglyceriden, een sterk geconcentreerde energiebron, maar ze zijn tweede keuze van het lichaam, omdat ze moeilijker dan koolhydraten om te zetten in energie. Als vetten worden gekataboliseerd (onderverdeeld worden gebruikt voor energie), het lichaam gebruikt slechts de helft van het vet calorieën. Elke calorieën die niet onmiddellijk hun beurt worden gebruikt in triglyceriden worden opgeslagen als vet - ook vetweefsel genoemd - door het hele lichaam totdat het nodig is voor energie.

Functie 2 - Isolatie en Bescherming

De vetlaag onder de huid isoleert het lichaam tegen extreme temperatuurswisselingen. Vet rond organen dient als een beschermend kussen mechanische trauma.

Functie 3 - Voeding

Vitamine A, D, E en K zijn in vet oplosbare vitaminen, waardoor de instantie vet te absorberen. Deze vitamines worden vervoerd door de vaten door de chylomicronen. Vitamine E, D en K worden ook opgeslagen in het vet. Als er te weinig vet in de voeding, of als een medisch probleem is dat interfereert met het vermogen van het lichaam om vet te absorberen, dan vitaminegebrek optreedt. De bottom line: triglyceriden helpen zorgen voor adequate voeding.

Goed of slecht?

In de juiste hoeveelheid, triglyceriden belangrijk en goed; dan ze bijdragen aan de ziekte. Net als veel andere voedingsrichtlijnen, gematigdheid is de sleutel. Een gezond gewicht, evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging zijn allemaal nodig om een ​​gezond niveau van triglyceriden te handhaven.