Wat is de DASH-voeding Plan?

Wat is de DASH-voeding Plan?

De naam van de DASH-dieet plan is een acroniem voor dieet benaderingen om te stoppen met hypertensie. Het doel van de DASH dieet is hypertensie of hoge bloeddruk, bij personen die het hebben verminderen en verhogingen van de bloeddruk voor mensen die risico lopen te voorkomen. Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, meer dan 1/3 van de Amerikanen, meer dan 65 miljoen mensen hebben bloeddruk boven het normale, gezonde range.

Natrium

Een belangrijk aandachtspunt van de DASH-dieet plan is een vermindering van de inname van natrium. Het plan heeft twee opties, één voor mensen die willen hieronder 2,300mg per dag en een tweede plan voor degenen die willen hun inname van zout te verminderen tot dag of minder 1500 mg te verminderen hun inname van natrium.

Eten keuzes

Naast zoutreductie, het plan omvat zes tot acht porties van volle granen, 4-5 porties fruit, 4-5 porties groenten, 4-5 porties van noten, zaden en peulvruchten en 2-3 porties zuivel per dag . Mager vlees, met inbegrip van vis en gevogelte, is jonger dan zes dagelijkse porties en vetten bewaard moeten maken ongeveer 27 procent van de dagelijkse calorieën verdeeld over twee tot drie porties.

calorieën

De standaard DASH-dieet is niet specifiek bedoeld als een gewicht-verlies plan, hoewel sommige deelnemers een vermindering van het gewicht kunnen ervaren, terwijl op het plan. Het plan is bedoeld voor iemand die inneemt ongeveer 2.000 calorieën per dag, maar er zijn aanpassingen beschikbaar voor mensen op 1.600, 2,600- en 3100-calorie diëten.

resultaten

Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, studies over individuen na de DASH dieet vertoonden een significante daling van de bloeddruk tijdens het programma. De 1500 mg zout limiet is effectiever dan de 2,300mg limiet zout op het verlagen van de bloeddruk, maar beide hebben een effect op de bloeddruk. Volgens de National Institutes of Health, de DASH-voeding versie te beperken zout naar 1500 mg resulteerde in een gemiddelde 11.5mmHg daling van de bloeddruk in de studie deelnemers die eerder werden gediagnosticeerd als hypertensieve. Individuen zag een daling van de bloeddruk binnen twee weken na het begin het DASH dieet.

aanbevelingen

MayoClinic.com beveelt aan dat mensen die proberen de DASH-voeding geleidelijk aan beginnen, het toevoegen van gezonde voeding en het vervangen van slechte voedingskeuzes terwijl langzaam bezuinigen op natrium. Lijners kan ook succesvoller zijn als ze manieren om de naleving te belonen aan het dieet plan en krijgen steun van vrienden, familie of hun arts te vinden. Het toevoegen van lichamelijke activiteit op de DASH-voeding kan helpen verlagen de bloeddruk nog meer.