Wat is de betekenis van Yellow dunne ontlasting?

Wat is de betekenis van Yellow dunne ontlasting?


Artsen vragen vaak feces van patiënten die kampen met diverse symptomen. Ontlasting geven inzicht in de algehele gezondheid van het spijsverteringsstelsel. Kruk die afwijkt van de norm op het gebied van kleur en consistentie kunnen ziekte of infectie aan te geven. Geel, dunne ontlasting zijn een ongewoon ontlasting variëteit en kan een medisch probleem aan te geven.

Identificatie

Gezonde ontlasting zijn bruin en goed gevormde, wat wijst op een gezonde voeding en high-functionerend spijsverteringsstelsel. Geel, dunne ontlasting kan overal zijn van lichtgroen tot helder geel. Dit type van de ontlasting is meestal niet goed gevormd en valt uit elkaar bij contact met wc-water. De kruk kan ook lijken op een hoog water of vochtgehalte dat maakt het verschijnen als vloeistof te hebben. Er is geen bijzondere geur geassocieerd met gele ontlasting, hoewel een ongebruikelijke geur niet typisch voor de normale stoelgang de ontlasting kunnen worden voorzien.

Betekenis

Geel, dunne ontlasting kan duiden op een van een aantal voorwaarden. Minder ernstige oorzaken van gele ontlasting onder andere een natuurlijke reactie op een dieet hoog in voedingsmiddelen met gele of groene kleurstoffen. Oranje-geel, kan diarree het gevolg van een dieet rijk aan beta-caroteen. Erg geel krukken kunnen lage niveaus van gezonde gal en bacteriën in het spijsverteringskanaal te geven. De bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het draaien van de ontlasting bruin kan niet genoeg tijd om te interageren met de ontlasting voordat het lichaam verdreven hebben gehad.

Chronische gevallen van geel, dunne ontlasting kan meer ernstige problemen aan te geven. Gilbert's syndroom is een aandoening waarbij de lever overproduces bilirubine die kan leiden tot niet alleen gele ontlasting maar ook een gele tint op de huid of ogen. Slechte absorptie van vet is een andere mogelijke oorzaak van gele ontlasting. Als uw lichaam vetten niet goed absorbeert, kan overtollig vet eindigen in je darmen, waardoor de ontlasting een gele tint. Malabsorptie kan een ernstige aandoening aan te geven, zoals coeliakie. Gele ontlasting kan een teken zijn van galblaas ziekte of zelfs alvleesklierkanker, omstandigheden die onmiddellijke medische aandacht vereisen. Zelden zijn geel, dunne ontlasting veroorzaakt door een parasiet genaamd Giardia dat de darmen binnendringt en interfereert met de spijsvertering.

Behandeling

De specifieke behandeling voor geel, dunne ontlasting afhankelijk van de oorzaak van de aandoening, dat door een examen bloed of ontlasting steekproeven te bepalen. Als de ontlasting is het gevolg van een fluctuatie in het dieet van een persoon, kan een arts een alternatief dieet dat rijk is aan vezels en probiotica, die beide een gezonde darmfunctie te adviseren. Chronische geel, dunne ontlasting zijn vaak een indicatie van iets meer serieus. Als geel, dunne ontlasting zijn het resultaat van een galblaas ziekte, kan het nodig zijn de galblaas te verwijderen. Leveraandoeningen die bijdragen aan gele ontlasting kunnen worden beheerd via de voeding of voorgeschreven medicatie. Chronische diarree kan ook bijdragen aan uitdroging. Overtollige vloeistoffen of intraveneuze vloeistoffen kunnen worden voorgeschreven in extreme uitdroging gevallen.

het voorkomen

Een dieet rijk aan vezels en groene groenten helpt bij het reguleren van de darmen en bevordert de normale spijsvertering. Vezelrijk dieet te helpen bij het concretiseren consistentie een kruk tijdens de spijsvertering. Controle van de inname van voedsel geverfde de waarschijnlijkheid van de stoelgang met een afwijkende kleur zoals geel verminderen. Ijzer en magnesium-rijke voedingsmiddelen helpen bevorderen van gezonde lever functioneren om de waarschijnlijkheid van overtollige bilirubine productie te verminderen.

overwegingen

Normale ontlasting omvatten incidentele verkleurd of dunne ontlasting. Losse ontlasting of geel zijn niet altijd indicatief voor een ernstig probleem. Echter, chronische geel, dunne ontlasting vereist aandacht van een arts die de oorzaak van de abnormale stoelgang kan diagnosticeren en bewaken van de patiënt op tekenen van uitdroging als gevolg van diarree.