Wat is de betekenis van tetraparese?

Wat is de betekenis van tetraparese?


Tetraparese is een aandoening die kan optreden, niet alleen bij de mens, maar ook in hun huisdieren. Het komt zelfs in de schildpadden en vogels. In tetraparese, alle vier de ledematen ervaren een abnormale zwakte, hetzij als gevolg van schade aan de zenuwen of anders, omdat de spieren zelf niet goed functioneren.

Etymologie van tetraparese

Het voorvoegsel "tetra" komt van "tessares," de Griekse nummer 4. "Parese" komt van het Griekse werkwoord "pariēmi," wat betekent "te laten vallen naast of aan de zijkant, laten vallen"; een iets andere vorm van het werkwoord betekent "relaxed te zijn, verzwakt", aldus "Liddell en Scott's Grieks-Engels Lexicon."

Definitie van tetraparese

Tetraparese is een aandoening waarbij de spieren van alle vier de ledematen zwak. Bij de mens, tetraparese invloed op de spieren van beide armen en de beide benen. Bij dieren zoals de hond of de kat, het beïnvloedt de vier poten. Quadriparese is een synoniem.

erfelijke ziekte

Soms tetraparese is een erfelijke ziekte veroorzaakt door een defect gen. Spieren hebben verschillende eiwitten genaamd enzymen normale ontwikkeling en functie, en genen direct het proces waardoor deze eiwitten gemaakt. Als u een defect gen die niet de nodige aanwijzingen voor het maken van een van deze eiwitten kan geven, kan tetraparese ontwikkelen. Een aantal spierziekten, die "spierdystrofie," worden genoemd leiden meestal tot tetraparese volgens Mondo Facto.

nonhereditary Oorzaken

Tetraparese kan het gevolg zijn van een tekort aan kalium en een overmaat natrium in het bloed. Dit kan optreden als bijwerking van bepaalde geneesmiddelen zoals glycyrrhizine, dat uit het dropplant. Allergische reacties op stoffen zoals wespen gif kan ook leiden tot tetraparese. Schade aan spinale zenuwen of de druk op deze zenuwen kan zwakte van arm- en beenspieren veroorzaken als het hen niet helemaal doet verlammen, aldus NCBI.

spastische tetraparese

De term tetraparese geldt ook voor een ernstige vorm van hersenverlamming. Hersenverlamming resultaten van de schade aan de hersenen ofwel vóór de geboorte of in de vroege kindertijd. De symptomen zijn een onvermogen om bepaalde spieren goed bewegen. In ernstige gevallen, oncontroleerbare schokkerige bewegingen resultaten. Dit is spastische cerebrale parese. Indien spastische aandoening omvat het hele lichaam, met inbegrip van alle vier de ledematen, is spastisch tetraparese volgens de Timisoara Medical Journal.

Symptomen van tetraparese

Tetraparese is een aandoening die naast andere symptomen zwakte in de armen en benen kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld, mentale retardatie en vermindering van het gezichtsvermogen zijn symptomen van sommige soorten tetraparese, volgens de verkeerde diagnose.

Tetraparese en Tetraplegie

Tetraparese en tetraplegie betekenen ongeveer hetzelfde, maar zij zijn verschillend. In tetraparese de ledematen spieren zijn zwak, maar in tetraplegia de ledematen spieren verlamd, volgens DVM, een dierenarts website.