Wat is de betekenis van Body Moles?

Mollen zijn huid gezwellen die meestal bruin of zwart van kleur en kan overal op het lichaam aanwezig zijn. Moedervlekken ontwikkelen zich gewoonlijk in de eerste 20 jaar van het leven van een persoon, met de meeste mollen te zien zijn tijdens de vroege kinderjaren, zegt het National Cancer Institute (NCI). Volgens de NCI, de meeste mensen hebben overal 10-40 moedervlekken op hun lichaam tegen de tijd dat ze vol volwassen leeftijd bereiken.

types

Beide typen mol die kunnen optreden zijn bekend als congenitale nevi mol en dysplastische nevi mol, stelt het NCI. Aangeboren nevi ontwikkelen bij de geboorte en komen in ongeveer 1 procent van de mensen. Dysplastische nevi zijn grotere, onregelmatig gevormde en meestal ongelijkmatige kleur.

Waarschuwing

De NCI meldt dat terwijl de meerderheid van mollen geen gevaar opleveren, bepaalde vormen van moedervlekken kan een indicatie van huidkanker en moet door een arts worden onderzocht.

Identificatie

Mollen die bepaalde kenmerken vertonen dienen zorg te verhogen en worden onderzocht, waarschuwt het NCI. Mollen die veranderen van kleur, hoogte, vorm of grootte of moedervlekken die beginnen te jeuken, bloeden of word inschrijving moet worden beoordeeld door een dermatoloog. Mollen die zich ontwikkelen na de leeftijd van 20 en mollen die lijken te veranderen in de tijd zijn van bijzonder belang.

Risico

Abnormale moedervlekken kunnen een indicatie van huidkanker. Volgens de NCI werden ongeveer 70.000 nieuwe gevallen van huidkanker gediagnosticeerd in 2008 en 9000 mensen verwacht jaarlijks sterven als gevolg.

het voorkomen

Ultraviolet (UV) straling van de zon en zonnebank veroorzaakt schade aan de huid en kan leiden tot mollen en huidkanker. Om het risico te verminderen, het NCI adviseert het vermijden van zonnebanken en directe blootstelling aan de zon wanneer dat mogelijk is. Zonnebrandcrème, beschermende kleding en een zonnebril zal bescherming tegen UV-stralen te bieden wanneer blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.