Wat is de behandeling voor coeliakie-gerelateerde neuropathie?

Coeliakie is een aandoening gekenmerkt door een auto-immuunreactie voedingsmiddelen die het eiwit gluten bevatten. In sommige gevallen, de voedingsopname moeilijkheden veroorzaakt door de aandoening leiden tot een vorm van zenuwbeschadiging of neuropathie.

feiten

Volgens de Nationale Stichting voor de Voorlichting Van de buikholte, kunnen personen met coeliakie schade aan het perifere zenuwstelsel, die alle zenuwen niet in het ruggenmerg of de hersenen bevat ervaren. Dit soort schade wordt genoemd perifere neuropathie.

symptomen

Symptomen van coeliakie-gerelateerde perifere neuropathie omvatten tintelingen, gevoelloosheid, pijn, verlies van gevoel, spierzwakte, branden en het ontbreken van het lichaam coördinatie.

Behandeling

De belangrijkste vorm van behandeling voor coeliakie-gerelateerde neuropathie controle van de onderliggende ziekte. Om coeliakie te controleren, moeten de patiënten alle voedsel dat gluten bevatten te vermijden.

symptoom Relief

Extra verlichting van de symptomen van coeliakie-gerelateerde neuropathie kan worden opgedaan met pijnstillers, meditatie, hypnose en acupunctuur.

Gluten-bevattende voedingsmiddelen

Gluten-bevattende voedingsmiddelen bevatten granen zoals gerst, tarwe, rogge, bulgur, spelt, triticale, matze maaltijd, kasha en Khorasan tarwe andere granen die van nature glutenvrij --- waaronder quinoa, boekweit en amarant --- worden vaak vervuild door gluten tijdens commerciële verwerking.

overwegingen

Coeliakie kan niet worden genezen, en zelfs kleine hoeveelheden gluten kunnen de symptomen in een coeliakie patiënt triggeren.