Wat is de algemene functie van vitaminen?

Wat is de algemene functie van vitaminen?

Vitaminen zijn een groep van stoffen die essentieel zijn voor de algemene gezondheid, normale celfunctie, groei en ontwikkeling. Er zijn 13 vitamines die essentieel zijn voor het lichaam functie zijn. Omdat deze vitaminen zijn zo belangrijk voor een goede gezondheid, is het belangrijk om de rol en te begrijpen. Alle essentiële vitaminen kan worden gevonden in voedselbronnen en aangevuld in verschillende vormen.

Soorten Vitaminen

Vitaminen worden verdeeld in twee categorieën, vet oplosbaar en water oplosbaar. Vet oplosbare vitaminen omvatten vitamine A, D, E en K. water oplosbare vitaminen omvatten vitamine C, thiamine (B1), niacine (B3), riboflavine (B2), pantotheenzuur, biotine, pyridoxine (B6), vitamine B12 en foliumzuur. Terwijl er andere verschillen, als belangrijkste kenmerk dat wateroplosbare en vetoplosbare vitamines scheidt is dat vet oplosbare vitaminen worden opgeslagen in lichaamsweefsels voor langere tijd, terwijl water oplosbare vitaminen niet. De enige uitzondering is B12, die kunnen worden opgeslagen in de lever.

Water oplosbare vitaminen

Alle vitamines spelen verschillende belangrijke rollen in het lichaam. Terwijl water oplosbare vitaminen niet kan worden opgeslagen voor langere tijd, ze alsnog verrichten cruciale functies. Vitamine C bevordert een gezonde tanden en tandvlees en helpt het lichaam te absorberen ijzer. Vitaminen B1, pantotheenzuur, biotine en B12 zijn belangrijk voor energiemetabolisme, terwijl B2 en B6 steun rode bloedcellen. Vitamine B3 helpt om de huid en de gezondheid van de zenuwen te behouden. Foliumzuur is essentieel voor de productie van DNA en zwangere vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze voldoende hoeveelheden van foliumzuur te krijgen.

Vet oplosbare vitaminen

Onder de in vet oplosbare vitamines, vitamine A helpt vorm en onderhouden van gezonde lichaamsweefsels, terwijl vitamine D helpt het lichaam calcium op te nemen. Vitamine E is belangrijk voor de aanmaak van rode en absorptie van vitamine K, die belangrijk is voor bloedstolling bloedcellen. Omdat vet oplosbare vitaminen in het lichaam kan worden opgeslagen voor lange periodes, toxiciteit is meer mogelijk, vooral als u het nemen van supplementen. U dient uw arts te raadplegen alvorens aan te vullen in vet oplosbare vitamines.

Eten of vitaminen?

Het eten van een evenwichtige, gezonde voeding, in het bijzonder een die veel voedsel bestaat uit plantaardige bronnen, moet u toestaan ​​om voldoende hoeveelheden van alle essentiële vitaminen te krijgen, afhankelijk van de Colorado State University Extension. Echter, als je een tekort, met behulp van supplementen kunnen helpen herstellen van uw lab waarden normaal. Neem contact op met uw arts of een diëtist alvorens vitaminesupplementen.