Wat is Coronaire Occlusie?

Een coronaire occlusie gerelateerd aan arteriosclerose, beter bekend als hartziekten. Arteriosclerose wordt veroorzaakt door een opeenhoping van calcium afzettingen in de slagaders die bloed voeden naar het hart. Calcium blijft groeien, het blokkeert de bloedtoevoer naar hartcellen, vooral de apex van het hart en de cellen sterven. Na te veel cellen sterven, schade aan het hart veroorzaakt hartaanvallen en mogelijke hartstilstand. Wanneer volledige blokkering van de bloedvaten bestaat, is gedefinieerd als een totale coronaire occlusie. Wanneer deze occlusie blijft bestaan ​​voor meer dan drie maanden, het is aangeduid als chronische coronaire occlusie.

symptomen

Aderverkalking ontwikkelt zich langzaam, dus er zijn geen klinische symptomen of tekenen. Soms kan de kalkafzetting splitsen en naar andere delen van het lichaam, zoals de hersenen en beroertes. Andere symptomen komen niet tot volledige blokkering aanwezig is en de patiënt een hartaanval. Als arteriosclerose ontwikkelt in bloedvaten van het hart, kan de patiënt ervaren pijn op de borst. Gevoelloosheid en duizeligheid bij patiënten met arteriosclerose ontwikkeling in de bloedvaten van de hersenen.

klinische ziekte

Andere complicaties kunnen het risico van arteriosclerose verhogen. Hoog cholesterol, hoge bloeddruk en obesitas zijn een aantal gemeenschappelijke voorwaarden die kunnen leiden tot hart-en vaatziekten. Bovendien kan diabetes de symptomen van hart-en vaatziekten verergeren als een secundaire voorwaarde.

Oorzaken

De langzame ontwikkeling van coronaire occlusies kan al beginnen kindertijd. Onderzoekers geloven dat de trigger voor coronaire occlusies is gerelateerd aan schade in de binnenvoering van de arteriële weefsel. Beschadiging van de arteriële wanden wordt veroorzaakt door hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes of nicotine uit sigaretten.

Behandeling

Er zijn verschillende geneesmiddelen op de markt dat de symptomen van coronaire occlusies, en sommigen dat de ziekte volledig te keren verbeteren. De belangrijkste geneesmiddel gebruikt om de hoeveelheid plaque opbouw lager op de vaatwanden LDL verminderen drugs zoals Lipitor. Verminderen LDL-cholesterol en HDL-cholesterol bevorderen vermindert arteriosclerose. Andere geneesmiddelen, waaronder anti-stollingsmiddelen helpen elimineren bloedstolsels waardoor de kans op een beroerte of een hartaanval.

Chirurgie

In sommige gevallen, patiënten moeten chirurgische procedures om de plaque te verwijderen. Angioplastiek is een procedure met een ballon die opent slagaders op de plaque tegen de muur. Een gaas wordt gebruikt om de bloedvaten houden permanent geopend voorkomen van verdere opbouw. Endarteriëctomie wordt ook gebruikt, die een chirurgische procedure die volledig verwijdert afzettingen van de vaatwanden. De operatie wordt meestal in gebieden rond de hals.