Wat is Carvacrol je?

Wat is Carvacrol je?


Carvacrol is een chemische verbinding die in de etherische oliën van marjolein, oregano, tijm, hartige en andere planten. Carvacrol is een kleurloze vloeistof, lichtjes oplosbaar in water en oplosbaar in ethanol en ether. Het wordt gebruikt als conserveermiddel in cosmetica, als ontsmettingsmiddel en alternatieve geneeskunde, vanwege zijn antibacteriële, anti-schimmel, analgetische en antioxidant activiteiten.

ontsmettingsmiddelen

Afhankelijk van hun chemische samenstelling en concentratie, kunnen sommige ontsmettingsmiddelen, zepen, detergenten en andere schoonmaakmiddelen ongewenste effecten op het milieu en de gezondheid van de mens veroorzaken. Carvacrol wordt gebruikt in natuurlijke en biologisch afbreekbare ontsmettingsmiddelen, vaak gecombineerd met andere natuurlijke verbindingen, zoals thymol, cymeen, cineol en eugenol. De antimicrobiële activiteit van carvacrol werd waargenomen bij concentraties zo laag als 0,07 procent.

Voedselindustrie

Carvacrol wordt gebruikt als conserveermiddel, vanwege zijn antimicrobiële activiteit en zijn subtiele smaak en aroma. De toevoeging van carvacrol voedselproducten kunnen groei te remmen en de aantallen pathogenen te verminderen. Carvacrol kan ook worden toegepast op levensmiddelen in de vorm van een damp om de houdbaarheid van de veiligheid van voedsel uitgebreid en verbeterd door het vernietigen van bacteriën zoals Salmonella enteritidis en Escherichia coli. De natuurlijke verbinding kan ook worden gesynthetiseerd in het laboratorium.

medicinale toepassingen

In aromatherapie - een vorm van alternatieve geneeskunde die essentiële oliën in dienst als een medische behandeling - oregano olie en andere extracten die rijk zijn aan carvacrol worden gebruikt voor hun anti-inflamatory, pijnstillende en bactericide eigenschappen. Hoewel traditionele geneeskunde herkent de antimicrobiële eigenschappen van carvacrol, is het gebruik van de verbinding in traditionele behandelingen nog onderzocht, vanaf begin 2011. Een studie gepubliceerd in 2005 in het tijdschrift "Cytothechnology" concludeerde dat carvacrol is een zeer potente groeiremmer van de A549 stam cel, die is gerelateerd aan menselijke longkanker.

schoonheidsmiddelen

Carvacrol in de etherische olie van oregano wordt gebruikt in de cosmetische industrie als parfum, evenals een component van zeep, crèmes en parfums. De stof is niet irriterend voor de menselijke huid en zeker bij gebruik met een maximale concentratie van 0,5 procent in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten, volgens de website cosmeticsinfo.org.