Wat is bronchiale astma?

Bronchiale astma, ook wel astma, is een longziekte waarbij de luchtwegen die lucht uitvoeren naar en uit de longen worden ontstoken en smal. Mensen van alle leeftijden kunnen astma krijgen, maar het begint meestal in de kindertijd. Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, van de meer dan 22 miljoen mensen in de Verenigde Staten, die astma hebben, bijna 6 miljoen kinderen. Er is geen remedie voor astma, maar de symptomen kunnen worden gecontroleerd.

Kenmerken

De luchtwegen naar en uit de longen worden ook wel luchtwegen. Mensen met astma hebben luchtwegen ontstoken, en wanneer de buizen ontstoken raken ze zwellen, worden zeer gevoelig en reageert op bepaalde stoffen die worden ingeademd. De reactie veroorzaakt de spieren rond de luchtwegen te scherpen en smal, waardoor minder lucht in de longen. De zwelling verergert soms zelfs meer, waardoor de cellen in de luchtwegen meer slijm produceren dan normaal. Het slijm, een dikke vloeibare substantie, kan verder verkleinen van de luchtwegen.

symptomen

De symptomen van astma variëren van de ene persoon naar de andere en variëren van mild tot ernstig. Een persoon met astma kan slechts milde symptomen zoals af en toe piepen met intermitterende astma-aanvallen te ervaren en voel me prima tussen de episodes. Anderen kunnen ervaren piepende ademhaling en hoesten de hele tijd of het beeldscherm symptomen vooral 's nachts of tijdens het sporten. Volgens de Mayo Clinic, de meest voorkomende symptomen van astma zijn onder andere kortademigheid, beklemming of pijn op de borst, moeite met slapen als gevolg van een piepende ademhaling, hoesten of kortademigheid en een piepende ademhaling of fluitend geluid bij het uitademen. Hoest kan wel of niet produceren sputum (slijm). De symptomen zijn meestal verergerd door aandoeningen van de luchtwegen, zoals de griep of een verkoudheid.

Emergency Symptomen

Astma kan gevaarlijk zijn als de symptomen niet onder controle zijn. Volgens MedlinePlus, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine en de National Institutes of Health, astmasymptomen dat er een noodsituatie aan te geven onder extreme ademhalingsproblemen, een blauwachtige kleur op het gezicht en lippen, zweten en een snelle pols. Extra noodhulp symptomen zijn verlies van alertheid --- zoals verwardheid of ernstige slaperigheid --- tijdens een aanval en extreme angst door kortademigheid veroorzaakt.

Oorzaken

Wat zorgt ervoor dat sommige mensen om astma te krijgen, terwijl anderen dat niet doen is niet helemaal duidelijk. Bepaalde stoffen die astma-aanvallen (zogenaamde triggers) veroorzaken zijn geïdentificeerd, maar de triggers niet hetzelfde voor alle mensen met astma. De meest voorkomende triggers zijn in de lucht allergenen zoals schimmels, huisstofmijt, huidschilfers van dieren of haar en pollen; chemicaliën in voedsel of in de lucht; en luchtverontreinigende stoffen zoals rook. Andere veel voorkomende astma triggers zijn koude lucht, lichaamsbeweging, sterke emoties of stress, infecties van de luchtwegen en bepaalde medicijnen, zoals bètablokkers, aspirine en andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Voor vrouwen, de menstruele cyclus is soms een astma-trekker.

mogelijke complicaties

Ernstige complicaties, waaronder de dood, kan het gevolg zijn van astma als de symptomen zijn niet zorgvuldig gecontroleerd. Andere mogelijke complicaties zijn verminderd vermogen om deel te nemen aan fysieke activiteiten, slaaptekort als gevolg van nachtelijke symptomen, aanhoudende hoest en permanente veranderingen in de manier waarop de longen functie. Vermogen om te ademen kan verslechteren tot het punt dat hulp nodig is door het gebruik van een ventilator.