Wat is BOOP Lung behandeling?

Wat is BOOP Lung behandeling?

Bronchiolitis obliterans organiseren longontsteking, ook wel BOOP, is een enigszins zeldzame maar ernstige longziekte. BOOP veroorzaakt een ontsteking van de bronchioli, genaamd bronchiolitis. Deze voorwaarde houdt ook het omringende longweefsel. De alveoli of luchtzakken verstopt raken met bindweefsel, waardoor de ademhaling of de uitwisseling van zuurstof en kooldioxide. Volgens MayoClinic.com, een andere naam voor dit conditon is cryptogenic organiseren longontsteking, of COP.

Definitie

Bronchiolitis is een ontsteking van de bronchioli en het omliggende longweefsel. Obliterans of obliterate, is de occlusie van een deel van degeneratie, ziekte of chirurgie. Organizing verwijst naar hoe de onopgeloste longontsteking vormen in de weefsels en alveoli, of de luchtzak. Longontsteking is het bacteriële infectie. Dus, BOOP is een ontsteking van de bronchioli en surround longweefsel door een niet aflatende bacteriële infectie.

symptomen

In sommige individuen, heeft BOOP geen symptomen veroorzaken bij allen. In andere symptomen zijn een droge, droge hoest en kortademigheid bij inspanning. Vanwege de bacteriële longontsteking component kan griepachtige symptomen waaronder koorts veroorzaken. Long of ademhaling klinkt door middel van een stethoscoop zou klinken gekraak in de hele long. Gekraak te horen zijn bij inhalatie wanneer de longblaasjes zijn aangesloten en gevuld met vloeistof in plaats van lucht.

Oorzaak

BOOP kan het resultaat van chronische ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis en lupus, of infecties zoals chlamydia, influenza en malaria. Bepaalde geneesmiddelen voor chemotherapie en straling BOOP veroorzaken. Volgens de American Association of Critical Care Verpleegkundigen, immunologische aandoeningen, orgaantransplantatie, radiotherapie, en milieu-aanvallen, zoals het inademen van rook en schimmel kan leiden tot deze aandoening.

Diagnose

Diagnose BOOP kan soms moeilijk zijn, omdat de meeste patiënten zien hun artsen als gevolg van griep-achtige symptomen. De meeste patiënten betreuren met deze symptomen langer dan gewoonlijk ondervindt met de werkelijke griep. Laboratoriumtests zal niet direct de aandoening te identificeren. Longgeluiden onthullen de klank van gekraak of rales door middel van een stethoscoop. Een arteriële bloed gas zal vaak lager dan normaal bloed zuurstof niveaus laten zien, en spirometrie zal een lager dan normaal longvolume te tonen. Een röntgenfoto van de borst toont vaak een uitgebreide longontsteking met witte vlekken in een of beide van de longen.

Behandeling

Het kan enkele weken of zelfs maanden behandeling om te herstellen van BOOP, prednison waarbij het middel van keuze voor deze aandoening. Voor sommige individuen, BOOP is resistent tegen behandeling en erger. Volgens de Annals of Thoracic Medicine, kan BOOP op zijn oplossen, maar de meeste patiënten worden behandeld met corticosteroïden. Echter, circa 30 procent van de patiënten een recidief BOOP na het stoppen steroïde behandeling.