Wat is Anterior Spondylitis Hyperostosis?

Wat is Anterior Spondylitis Hyperostosis?


Een voorwaarde het meest gezien bij oudere mannen, spondylitis hyperostose invloed op de ligamenten langs de wervelkolom. Hoewel het de gehele lengte van de wervelkolom kan beïnvloeden, een "anterior" versie van de aandoening komt alleen het bovenste gedeelte van de wervelkolom.

Identificatie

Zoals uitgelegd door de Mayo Clinic, spondylitis hyperostose "is verkalking of een benige verharding van ligamenten in gebieden waar zij hechten aan je rug." Wanneer "anterior" toegevoegd aan de diagnose, maar het geeft aan dat de aandoening komt de wervelkolom bij het hoofd en bovenrug.

symptomen

In sommige gevallen is de aandoening veroorzaakt geen enkele symptomen. Voor degenen die wel ervaring symptomen, stijfheid, pijn en verminderde bereik van de beweging zijn de meest voorkomende. Als de toestand van de wervelkolom in de nek van invloed kan moeilijk spreken of slikken ook worden opgemerkt.

Risicofactoren

Helaas is de exacte oorzaak van anterior spondylitis hyperostose is nog niet vastgesteld. Echter, risicofactoren voor het ontwikkelen van de aandoening zijn gebruik van bepaalde medicijnen, diabetes, obesitas en ouderdom lange termijn.

behandelingen

Behandelingen voor de conditie, zoals medicijnen of fysiotherapie, zijn uitsluitend gericht is op het verlichten van de symptomen van pijn en stijfheid. In zeldzame gevallen kan een operatie noodzakelijk zijn om verdere complicaties te voorkomen.

overwegingen

Volgens de Dictionary door Farlex wordt spondylitis hyperostose meestal aangeduid door een verscheidenheid van andere namen. Deze namen zijn "Ziekte van Forestier," "ziekte Forrestier's" en "hyperostotische spondylosis."