Wat gebeurt er als je maar een keer je tanden poetsen in een dag?

Wat gebeurt er als je maar een keer je tanden poetsen in een dag?


De American Dental Association (ADA) beveelt aan dat je je tanden poetst twee keer per dag. In het ideale geval een van deze poetsbeurten moeten zijn voordat u het hooi voor de nacht te raken. Hoewel het lijkt dat je tanden poetsen een keer per dag genoeg is om het werk te doen kan zijn, het overslaan dat extra poetsen ernstige gevolgen hebben voor uw tandheelkundige en algehele gezondheid kan hebben.

Slechte adem

Slechte adem of halitose, kunnen worden veroorzaakt door de vluchtige zwavelverbindingen die worden geproduceerd wanneer u verwaarlozing borstelen. Een goede borstelen verwijdert voedsel deeltjes uit de tanden, tandvlees en tong. Als je niet poetsen, de deeltjes blijven in de mond. Uiteindelijk de bacteriën die voorkomen in de mond interactie met de deeltjes, waardoor de zwavelverbindingen en resulteert in slechte adem. Naast tandenpoetsen, uw tong poetsen en flossen met elkaar borstelen.

tandvleesaandoeningen

Door alleen je tanden poetsen een keer per dag, verhoogt u de hoeveelheid plaque links in je mond. Plaque is een mix van bacteriën die een kleverige film op de tanden veroorzaakt. Wanneer plaque eerst begint te ontwikkelen, kan het gemakkelijk worden verwijderd met borstelen. Zonder regelmatig poetsen, de plaque blijft en verhardt, het creëren van tandsteen. Dit tandsteen kan kruipen op het tandvlees en gingivitis en parodontale aandoeningen veroorzaken. Gingivitis wordt gekenmerkt door bloeden tandvlees en parodontitis kan leiden tot infecties en permanent tandverlies.

Gaatjes

Volgens Kids Health, kunnen holtes ontstaan ​​wanneer je tanden niet regelmatig worden geborsteld. Wanneer voedsel en bacteriën worden achtergelaten in de mond, is er een verhoogde kans op zuur opbouw. Als het zuur verzamelt, verzwakt het glazuur en kan een gaatje in de tand veroorzaken. Een holte kan pijnloos zijn, maar het kan ook leiden tot tandpijn indien onbehandeld. WebMD meldt dat in ernstige gevallen kan een holte zichtbaar gaatje in de tand veroorzaken. Holtes kan worden behandeld met vullingen en kronen, maar als het verval groot genoeg, een invasieve wortelkanaalbehandeling nodig zijn.

Verhoogd risico op hart-en vaatziekten

Uw mondgezondheid kan invloed hebben op de gezondheid van je hart. A 2010 onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de University College London bleek dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen het aantal keren dat je je tanden en hart-en vaatziekten te poetsen. Kijkend naar survey gegevens van 11.000 volwassenen, de onderzoekers ontdekten dat degenen die alleen geborsteld keer per dag had een 70 procent hoger risico op hart-en vaatziekten dan mensen die twee keer per dag geborsteld. Gebrek aan borstelen kan leiden tot ontsteking in de mond en het tandvlees, die vervolgens kunnen leiden tot een ophoping in de bloedvaten.