Wat Drugs kunnen worden gegeven voor de Kinderbescherming ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is een veel voorkomende aandoening bij kinderen, volgens het National Institute of Mental Health. De aandoening wordt gekenmerkt door problemen met aandacht of concentreren, slechte gedrag controle en hyperactiviteit. Verschillende geneesmiddelen beschikbaar zijn voor verlichting en de symptomen van ADHD bij kinderen beschreven.

types

Medicijnen beschikbaar voor kinderen met ADHD behandeling omvatten stimulantia (welke zijn gebruikt voor behandeling van de aandoening vele decennia) of nonstimulant medicijnen.

Stimulerende middelen

Stimulerende medicijnen zijn onder andere amfetaminen (Adderall) en dextroamphetamines (Dexedrine en Dextrostat), die zijn goedgekeurd voor kinderen van 3 jaar en ouder. Verlengde afgifte amfetaminen, methylfenidaat (Ritalin, Methylin of Concerta), dexmethylfenidaat (Focalin) en lisdexamfetamine dimesylate (Vyvanse) zijn goedgekeurd voor gebruik bij kinderen van 6 jaar en ouder.

Nonstimulants

Met ingang van 2009 is slechts één nonstimulant ADHD medicatie, atomoxetine (Strattera), is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Bijwerkingen

Vaak voorkomende bijwerkingen van stimulerende medicijnen zijn onder andere slapeloosheid of moeilijk in slaap vallen, angst, verminderde eetlust, verhoogde prikkelbaarheid, milde buikpijn en hoofdpijn. Vaak voorkomende bijwerkingen van nonstimulant ADHD medicatie omvatten verhoogde prikkelbaarheid, duizeligheid, droge mond, constipatie, slapeloosheid, huiduitslag en slaperigheid.

Zelden voorkomende bijwerkingen

Zeldzame bijwerkingen kunnen zijn een verhoogd risico op een hartaanval, beroerte en psychiatrische symptomen (zoals hallucinaties, paranoia en het horen van stemmen). De nonstimulant medicatie, atomoxetine, kan ook toenemen zelfmoordgedachten bij kinderen en adolescenten.

Welke Drug is het beste?

Het vinden van de juiste medicatie voor uw kind is grotendeels een trial and error proces. Uw arts kan nodig zijn om verschillende medicijnen te proberen voordat het vinden van degene die het meest effectief ADHD uw kind zal behandelen.