Wat doet Zink Doe voor het Lichaam?

Wat doet Zink Doe voor het Lichaam?


Zink is slechts een spoor mineraal, dat betekent dat je niet veel van nodig. Maar de bedragen die je verbruikt hebben tal van functies in je lichaam. Zink activeert honderden verschillende enzymen betrokken bij lopende stofwisselingsprocessen. Het mineraal loopt je immuunsysteem, helpt u proeven en ruiken, maakt cellen doen hun werk en houdt u over het algemeen gezond.

Verhoogt Sensorische Functies

Je zintuigen zijn het sterkst wanneer zink aanwezig zijn in uw systeem. Dit mineraal is van cruciaal belang voor het toestaan ​​van u om uw omgeving te voelen en proeven van het voedsel dat je eet. Als je niet genoeg zink in je lichaam hebt, kunt u uw vermogen om te ruiken of zelfs dingen smaken verliezen. Je zou zelfs kunnen beginnen met problemen met een andere zin - uw visie - het minimaliseren van uw vermogen om te zien 's nachts.

Verbetert Immune Processen

T-lymfocyten, beter bekend als T-cellen, het soort cellen dat vangen in het bloed naar bacteriën die niet hoort te zijn. Deze gespecialiseerde cellen verbeteren van de immuniteit door u te beschermen tegen infecties. Eén van de banen zink is om te helpen creëren van nieuwe T-cellen, en om te helpen activeren hen wanneer een buitenlandse indringer het lichaam binnenkomt. Zonder een adequaat niveau van zink, uw immuunsysteem verzwakt, waardoor je meer vatbaar voor ziekte.

Maakt Cellen Work

Verwijderen van dode cellen en vervangen door vers nieuwe cellen is iets dat het lichaam reageert op een dagelijkse basis. Eén van de taken van zink is het helpen van deze nieuwe cellen goed te groeien en vervolgens delen als nodig is, zoals bij het genezen van een wond. Sommige zink maakt ook deel uit van het membraan rond cellen, beschermt de binnenste mitochondria, naast het reguleren van genfuncties in cellen. Laag zinkgehalte vaak leiden tot vertraagde ontwikkeling en groei, aangezien cellen niet kunnen functioneren zoals het hoort.

Speelt andere rollen

Kleine hoeveelheden zink gaan om hormonen worden vrijgegeven in het lichaam. Het verzenden van zenuwimpulsen voor spierbewegingen en cell signaling is een andere baan of zink. Zink heeft ook een rol in het metabolisme door het afbreken van koolhydraten voor energie. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zink werkt de klok rond om elke cel te beschermen - als een antioxidant - door nixing vrije radicalen die permanent cellen beschadigen.

aanbevolen hoeveelheden

Je hoeft alleen 8 tot 13 milligram zink per dag, afhankelijk van zwangerschapsstatus, geslacht en leeftijd. Rundvlees, vis, varkensvlees, yoghurt, noten, bonen en peulvruchten zijn enkele van de rijkste bronnen van zink. Te veel zink, in het bijzonder uit supplementen, gevaarlijk kan zijn, dat wel. Je moet niet meer dan 40 milligram zink van elke bron in een enkele dag, adviseert de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine. Een hoge inname van het mineraal leiden tot ernstige gastro-intestinale klachten, verminderde functies van andere mineralen, verminderde immuunsysteem en slecht werkende hormonen.