Wat doet Tuna doen voor uw lichaam?

Wat doet Tuna doen voor uw lichaam?

Veel mensen, zoals de vlezige structuur en delicate smaak van tonijn, zowel in filets en gemengd in salade voorbereidingen voor broodjes. Deze vis is zeer voedzaam, en het kan goede dingen te doen voor je lichaam. Praat met uw zorgverzekeraar voordat het eten van tonijn als een aanvullende of alternatieve behandeling voor een medische aandoening.

Verhoogt Energy Level

Met inbegrip van tonijn in uw dieet is goed voor je energie niveaus. Een 3-oz. portie gekookte tonijn voorziet u van 24,8 g eiwit, een aanzienlijk deel van de 50-175 g - 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën - moet u elke dag verbruikt. Je lichaam kijkt naar eiwitten voor energie wanneer koolhydraten niet beschikbaar zijn. De B-vitaminen tonijn zijn ook belangrijk voor energie; zonder de B-vitaminen, zou het lichaam geen voedsel zetten in energie. Een portie van tonijn bevat thiamine, niacine, riboflavine, pantotheenzuur, foliumzuur, vitamine B12 en vitamine B-6 - alle B-vitamines die helpen geven je meer energie.

verbetert de vruchtbaarheid

Wanneer je probeert om een ​​baby te verwekken, met inbegrip van tonijn in uw dieet kan nuttig zijn. Een 3-oz. portie tonijn bevat 92 mcg van selenium, bijna het dubbele van het bedrag dat u nodig elke dag - 55 mcg. Een studie aanbevolen in het januari 2011 editie van de "International Journal of General Medicine", gevolgd bijna 700 mannelijke proefpersonen meer dan 100-dagen periode - die 200 mcg van selenium nam elke dag samen met vitamine E aangetoond verbeterde beweeglijkheid van de zaadcellen. De niacine in tonijn is nuttig voor de vruchtbaarheid als goed; deze vitamine helpt om geslachtshormonen. Je krijgt 18,7 mg van niacine in 3 oz. tonijn, en je moet verbruiken 14 tot 16 mg per dag.

invloeden Mood

Het eten van tonijn doet goede dingen voor je hersenen, in het bijzonder wanneer u wilt uw stemming te verbeteren. Tonijn bevat omega-3 vetzuren, die de hersenfunctie beïnvloeden. Hoewel studies zijn niet eenduidig, kunnen omega-3 helpen afweren depressie. Onderzoek in het 2011 nummer van het tijdschrift "Depressie Research and Treatment" geeft aan dat omega-3 vetzuren depressie, vooral postpartum depressie te voorkomen. Het vitamine B-6 in tonijn - één portie bevat iets minder dan 1 mg - stimuleert de aanmaak van de hormonen serotonine en noradrenaline, die beide invloed hebben op uw stemming.

Beschermt tegen schade door vrije radicalen

Tonijn bevat een antioxidant die uw lichaam te beschermen tegen een aantal voorwaarden. Onderzoek aanbevolen in het mei 2010 nummer van de "World Journal of Biological Chemistry" merkt de ontdekking van selenoneine, een antioxidant, in tonijn. Deze verbinding reageert met radicalen vrij en kan de groei van kankercellen te stoppen, tekenen van veroudering afweren en voorkomen van chronische ziekten.