Wat doet mupirocinezalf behandelen?

Mupirocinezalf is een actueel antibioticum. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van een huidinfectie genaamd impetigo; daarnaast is gebruikt voor de behandeling en voorkoming van Staphylococcus aureus, beter bekend als stafylokok. Stafylokok is de bacterie die er voor zorgt MRSA (Methicilline-resistente Staphylococcus aureus), een veel voorkomende en ernstige probleem dat zich in verschillende ziekenhuizen.

het voorkomen

Health care werknemers die dreigen te worden blootgesteld aan stafylokok op een regelmatige basis kan Mupriocin nasaal gebruiken om te voorkomen koloniseren (uitvoeren) van de infectie. Dit moet niet langdurig gebruikt worden, vanwege het risico dat mupirocine-resistente Staphylococcus aureus.

Hoe te gebruiken

Mipirocin wordt driemaal daags gebruikt en direct op de huid of wond in de neus.

Tijdsspanne

Je moet mupirocinezalf voor de duur van de tijd door uw arts voorgesteld om de infectie volledig te elimineren.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van het gebruik Mupirocin omvatten branderig en stekend gevoel op verzoek. Sommige mensen zijn allergisch voor de geneeskunde en zal een jeukende huiduitslag ontwikkelen en kunnen ademhalingsproblemen hebben. Meld eventuele ernstige of onverwachte bijwerkingen met uw arts zo snel mogelijk.

expert Insight

Uit onderzoek van Academisch Ziekenhuis Rotterdam gecontroleerd of mupirocinezalf doet stafylokok gekoloniseerd in de neus te verminderen, maar ook gebleken dat gebruik van het geneesmiddel die deelnemers vaker een andere stam van stafylokok samentrekken dan de oorspronkelijke waarvoor ze werden behandeld. De artsen raden het gebruik Mupirocin alleen bij mensen gecontroleerd te kweken stafylokok in hun neus.