Wat doet Katastrofisch Health Insurance Cover?

Wat doet Katastrofisch Health Insurance Cover?

Met de stijgende kosten van medische zorg en torenhoge ziektekostenpremies, sommige wenden zich tot beperkte verzekering plannen die alleen onvoorziene medische kosten te dekken. Het Congressional Budget Office (CBO) omschrijft katastrofisch als "een plotselinge en onvoorspelbare ongeluk." Bovendien, het ongeluk heeft vaak "ernstige gevolgen." Als je in het algemeen een goede gezondheid en zelden naar de dokter, kan dit type van de ziektekostenverzekering voor u geschikt zijn.

Functie

De functie van een katastrofisch ziektekostenverzekering plan is om alleen de kosten in verband met wat de verzekering agentschap van oordeel is een ramp te betalen. U zult nog steeds betalen voor al uw dag-tot-dag kosten voor de gezondheidszorg, maar als je een ernstig letsel of slopende ziekte lijden, zal het plan geheel of een deel van de medische kosten, verminderd met het bedrag van uw eigen risico te betalen.

Kenmerken

De meeste katastrofisch gezondheid plannen hebben een hoog eigen risico. Hoewel individuele polissen kunnen verschillen, zullen veel katastrofisch plannen te betalen voor een operatie, x-stralen en laboratoriumtests en ziekenhuisopname in verband met het incident. Ze betalen niet routinematige medische zorg, moederschap en de levering of mentale voordelen voor de gezondheid.

voordelen

Voor degenen die een verzekering willen tegen grote, onverwachte medische kosten, maar kan zich niet veroorloven een conventionele beleid, zou een katastrofisch plan van hen gemoedsrust. Meer betaalbaar dan andere ziektekostenverzekering plannen, kunnen zelfstandigen vinden dat dit soort beleid past bij hun behoeften. Mensen boven de 50 jaar oud, die niet in aanmerking komen voor Medicare, kan ook kiezen voor een katastrofisch ziektekostenverzekering plan op noodsituaties te dekken.

opties

De keuze van de aftrekbare bedrag en uitbetaling caps zijn twee van de opties individuen hebben bij het kiezen van een katastrofisch plan. Als u kiest voor een lager eigen risico, zal uw maandelijkse premies hoger zijn. Bovendien, het selecteren van een plan met hogere levenslange uitkering caps zal meer kosten.

overwegingen

Als je ziek wordt of lijdt een blessure, moet u een groot eigen risico te betalen. Een typische aftrekbare katastrofisch ziektekostenverzekering plan kan worden duizenden dollars. Sommige plannen hebben levenslange uitkering caps dat de hoeveelheid geld die de verzekeringsmaatschappij zal betalen beperken. Caps zijn meestal hoog, ongeveer $ 1 miljoen of meer; Echter, zodra uw facturen bereikt de dop, de verzekering agentschap zal niet meer te betalen.