Wat doet Fiber doen voor uw lichaam?

Wat doet Fiber doen voor uw lichaam?

Voedingsvezels is afkomstig van plantaardige voedingsmiddelen op basis van je lichaam niet kan verteren. Het bestaat in twee varianten: oplosbare en onoplosbare. Oplosbare vezels, die dispergeerbaar is in water, vormt een gel-achtige substantie die vertraagt ​​de spijsvertering. Dit vertraagt ​​intestinale absorptie van suiker en zetmeel, en daardoor cholesterolgehalte zinken, waar u tegen hartziekten en beroerte. Onoplosbare vezels, die niet oplost in water, versnelt de beweging van voedsel door je maag en voegt bulk aan de ontlasting, het versnellen stoelgang. Het krijgen van 25 tot 30 gram vezels in uw dagelijkse voeding kunnen andere voordelen voor de gezondheid als goed.

Vermindert Heart Disease Risk

Hart en vaatziekten, ook wel hart-en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak in de VS, meldt de Harvard School of Public Health. Hartziekte omvat problemen met atherosclerose, een aandoening die optreedt wanneer een stof genaamd plaque begint ophopen op de wanden van de kransslagaders. De vorming van tandplak vernauwt de bloedvaten en maakt ze stijf, waardoor de bloedtoevoer naar de hartspier. Hierdoor ontstaat een risico op een beroerte of een hartaanval. Een studie gepubliceerd in het februari 2004 nummer van "Archives of Internal Medicine" vond een inverse relatie tussen de vezelconsumptie en het risico op hart- en vaatziekten. Volgens een studie gemeld in "Diabetes Care" in februari 2004, het verhogen van de inname van granen vezels en volkoren granen kan de kansen van het hebben van het metabool syndroom, een samensmelting van factoren, zoals hoge bloeddruk, hoog insulinegehalte en een hoog niveau van triglyceriden snijden , die uw risico op diabetes en hart-en vaatziekten te vermenigvuldigen.

Vermindert Type 2 Diabetes Risk

Type 2 diabetes is de meest voorkomende vorm van diabetes, ontstaat wanneer het lichaam niet voldoende insuline om de bloedsuikerspiegel op een normaal niveau te brengen of te produceren niet efficiënt gebruiken de geproduceerde insuline. Een studie van de mannelijke gezondheidswerkers gepubliceerd in het nummer van "The American Journal of Clinical Nutrition" september 2002 vond een verband tussen een dieet rijk aan granen vezels en een lager risico op type 2 diabetes. De studie benadrukte tevens handelend geraffineerde-grain voedingsmiddelen voor volkoren voedingsmiddelen. In contrast, een dieet met weinig graan vezel en hoog in snel geabsorbeerd koolhydraten verhoogt het risico van type 2 diabetes, meldde een studie gepubliceerd in "The American Journal of Nutrition 'in augustus 2004.

Helpt bij het afvallen

Met inbegrip van vezels in uw dieet kan u helpen om een ​​gezond gewicht te behouden. Klinische studies en menselijke geval rapporten suggereren dat de consumptie van oplosbare vezels zoals guargom, psyllium en pectine kunnen helpen verblijf gevoel verzadigd en houden u van overindulging, wat kan leiden tot gewichtstoename, neemt nota van de Universiteit van Maryland Medical Center. Bovendien, volgens een onderzoek gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition 'in februari 2010, kan het verhogen van inname van vezels helpen een gezonde taille omtrek te behouden. Andere voorbeelden van oplosbare vezels zijn onder andere bonen, erwten, fruit, gerst en haver.

Vermindert divertikelaandoeningen Risk

Diverticulitis, een ontsteking van de darm, is naar schatting een derde van alle leeftijden 45 en omhoog en twee derde van de personen boven de 85 jaar van invloed zijn, meldt de Harvard School of Public Health. Een studie gepubliceerd in het nummer van "The Journal of Nutrition" april 1998 concludeerde dat mannen die voedingsvezels aten, in het bijzonder onoplosbare vezels, beduidend hun risico op divertikelaandoeningen verminderd. U kunt onoplosbare vezels in tarwe en maïs zemelen, volkoren producten, volkoren granen, groenten en schillen van fruit zoals bosbessen, druiven en appels te vinden.