Wat doet een Emo Teen Mean?

Wat doet een Emo Teen Mean?

Zoals ontwikkelingsstoornissen theoreticus Erik Erikson ooit opgemerkt, de tiener jaren zijn een tijd van exploratie. Tieners proberen op verschillende identiteiten te vinden die past. Hoewel dit gemakkelijk te onthouden wanneer uw kind begint te kleden als een jock of winkelen in een trendy boetiek, veel ouders geworden ongemakkelijk wanneer hun kinderen komen thuis zwarte kleren en een ongewone kapsel dragen. Emo is een subcultuur als elke andere, maar net als gothic en punk voordat het wordt emo vaak verkeerd begrepen.

emo Defined

Emo is de afkorting van "emotionele hardcore", oorspronkelijk een looptijd van belediging, maar later overgenomen door de leden van de subcultuur. Net als goth, emo voortgekomen uit de punk scene van de jaren 1980. Sommige emo kids zien zichzelf als jonger, hipper goths, terwijl sommige goths zien emo kids als zeurderig, merk-geobsedeerde posers. In het algemeen echter de twee subculturen hebben veel overlap. Net als goths, emo tieners zie schoonheid in de donkere delen van de menselijke natuur. Uw emo tiener zou kleden in donkere kleuren of juweel tonen, schrijft deprimerende poëzie, luisteren naar droevige muziek en geïnteresseerd raken in de symbolen van de dood, met inbegrip van begraafplaatsen en grafstenen.

Muziek en Poëzie

Muziek en poëzie staan ​​centraal in het emo het leven. Beide vormen van expressie richten op de pijnlijke aspecten van het leven, met inbegrip van letterlijke en existentiële vormen van verlies. De beweging heeft de neiging om tieners die zijn intellectuele, filosofische en verfijnd, die het gevoel hebben dat er meer mainstream subculturen zijn oppervlakkig en zinloos aan te trekken. Emo kinderen besteden veel tijd aan het bespreken van de thema's van de specifieke liederen en gedichten, met inbegrip van hun algemene relevantie voor de menselijke ervaring.

Kleden en kapsels

Hoewel de emo look is schokkend voor sommige ouders, het is eigenlijk een veel zachtere variant van de gothic look. Skinny jeans, strakke T-shirts, vintage kleding en hoodies zijn nietjes van de emo garderobe. Zwart en andere donkere kleuren overheersen, hoewel ze kunnen worden gecombineerd met een schok van juweel tonen. Hoewel veel goths voorkeur in Victoriaanse stijl stukken ingekocht bij tweedehands winkels, vele emo tieners de voorkeur aan hun kleren in het winkelcentrum te kopen. Kapsels zijn over het algemeen schokkerig en asymmetrische en heldere onnatuurlijke kleuren komen vaak voor. De emo look is zeer androgyn, met jongens en meisjes dragen soortgelijke kleding en kapsels. Zware, theatrale make-up is gemeenschappelijk voor beide geslachten.

emo Panics

Van Elvis tot de Beatles, en Dungeons and Dragons Magic: The Gathering, heeft elke generatie een tiener beweging die ervoor zorgde dat de ouders in paniek te raken geproduceerd. Emo is gewoon de nieuwste tiener trend naar een media-driven schrikken te genereren. Artikelen uit legitieme nieuwsbronnen, zoals de Britse "Daily Mail" voeden de hype, noemde emo een sekte en beweren dat emo tieners meegezogen in zelfbeschadiging. In werkelijkheid, sommige emo tieners beweren dat ze eigenlijk minder kans op zelfbeschadiging plegen omdat ze vrijer om hun negatieve gedachten en emoties te uiten. Ze zijn echter niet immuun voor depressie, angst en zelfmoordneigingen, net zomin als cheerleaders of jocks en nerds. Behandel uw emo kind als je zou een andere, het toezicht op zijn gedrag en het verkrijgen van professionele hulp als dat nodig is. Heeft het slachtoffer niet vallen aan de paniek, echter. Het feit dat uw kind emo zegt absoluut niets over zijn psychische en emotionele gezondheid.