Wat doet Alzheimer's Disease Mean?

ziekte van Alzheimer (AD) is een progressieve, fatale hersenaandoening. Het is de meest voorkomende vorm van dementie, een hersenaandoening die iemands vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren beïnvloedt.

De feiten

ziekte van Alzheimer is geen onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden, maar als je leeftijd, het risico op deze aandoening toeneemt. Volgens de Mayo Clinic, bijna de helft van de mensen boven de 85 hebben deze aandoening.

symptomen

Mensen met de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen vergeetachtigheid ernstig genoeg te bemoeien met hun vermogen om te functioneren thuis. Zij kunnen gedesoriënteerd, verward en hebben moeite met het vinden van het juiste woord of het uitvoeren van bekende taken.

Oorzaken en Risicofactoren

Een combinatie van genetische, leefstijl en milieufactoren worden verondersteld om de oorzaak van de ziekte van Alzheimer. De grootste risicofactor is leeftijdsverschil meeste mensen met deze ziekte zijn 65 jaar of ouder. Andere risicofactoren zijn familiegeschiedenis van AD, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en ongecontroleerde diabetes.

Diagnose

Er is geen enkele test die de ziekte van Alzheimer kan diagnosticeren. Een verscheidenheid van evaluaties worden gebruikt om een ​​diagnose te stellen, met inbegrip van laboratoriumtests, neuropsychologische tests en hersenscans.

Behandeling

Medicijnen kunnen worden voorgeschreven om tekenen en symptomen, zoals slapeloosheid, agitatie en depressie verbeteren. Twee medicijnen (cholinesteraseremmers en memantine) zijn goedgekeurd door de FDA goedgekeurd voor de cognitieve symptomen te behandelen.