Wat Dental Services Is Medicaid Cover?

Medicaid is een federale / staat-programma dat de gezondheid verzekering geeft aan in aanmerking komende personen. Dental diensten zijn inbegrepen in de Vroege en periodieke screening, Diagnostic and Treatment (EPSDT) profiteren programma, maar is niet beschikbaar voor alle in aanmerking komende Medicaid ontvangers.

Medicaid Ontvangers Leeftijd 21 en Under

De vroege en periodieke screening, Diagnostic and Treatment (EPSDT) uitkering is een uitgebreid programma voor mensen 21 jaar en jonger. De focus ligt op preventieve tandheelkunde, vroege diagnose van de medische aandoeningen en de behandeling van deze voorwaarden. Tandheelkundige diensten zijn verplicht als onderdeel van dit voordeel om deze Medicaid-in aanmerking komende personen worden verstrekt.

medische noodzaak

Tijdens een tandheelkundige screening, als een voorwaarde wordt ontdekt, de staat nodig is om de in aanmerking komende individuele voorzien van de medische behandeling nodig als bepaald een medische noodzaak door de EPSDT programma onder Medicaid. Dit staat geldt zelfs als de diensten die niet worden gedekt door Medicaid in die staat.

Medicaid Ontvangers Meer dan 21 jaar

Elke staat beslist of tandheelkundige diensten aan in aanmerking komende volwassenen onder Medicaid moet worden verstrekt. De meeste staten bieden spoedeisende tandheelkundige diensten, maar veel landen geven geen medische zorg aan personen boven de leeftijd van 21.