Wat betekent Verzadigd vet Mean?

Wat betekent Verzadigd vet Mean?

Ondanks zijn slechte reputatie, vet is essentieel voor uw lichaam. Het fungeert als brandstofbron, helpt absorberen belangrijke voedingsstoffen, en draagt ​​bij tot goede hersenfunctie. Verrassend, vet komt in meerdere vormen, maar allen zijn niet gelijk gemaakt. Soorten vetten zijn onder andere verzadigde vetten, onverzadigde vetten en transvetten. Verzadigd vet is een type vet dat heeft een aantal voordelen voor uw lichaam, maar het kan ook bijzonder nadelige effecten op hart en hersenen wanneer verbruikt dan.

Informatie en Dietary Guidelines

Verzadigd vet is een type vet dat een negatief effect op de gezondheid kan hebben. Het wordt geacht verzadigde omdat de koolstofatomen in de vetmolecuul volledig verzadigd met, of bevestigd aan, waterstofatomen. Verzadigde vetten zoals boter, zijn vast bij kamertemperatuur.

Verzadigde vetten worden vaak vergeleken met onverzadigde vetten, die worden beschouwd als een gezondere soort vet. Onverzadigde vetten, zoals olijfolie, bevatten dubbele koolstofbindingen en zijn dus verbonden met minder waterstofatomen. Onverzadigde vetten zijn vloeibaar bij kamertemperatuur. Structuurverschillen in vetmoleculen invloed op hun effecten in het lichaam.

De 2010 Dietary Guidelines for Americans beveelt aan dat slechts 20 tot 35 procent van de calorieën die Amerikaanse volwassenen consumeren moet afkomstig zijn van vet. Voor verzadigd vet, wordt aanbevolen dat volwassenen dat verzadigd vet tot minder dan 10% van hun dagelijkse calorie-inname.

Dus wat betekent dit voor uw gezondheid?

Een dieet rijk aan verzadigde vetten verhoogt het LDL cholesterol, ook bekend als de "slechte cholesterol." High inname van LDL-cholesterol veroorzaakt een ophoping van plaque, een kleverige stof die zich ophoopt op de bloedvaten. Als gevolg van deze build-up, kan het bloed niet zo gemakkelijk te reizen naar je hersenen en het hart, dus het verhogen van uw kans op een hartaanval of een beroerte.

Vet is hoog in calorieën, dus verbruiken veel vet betekent dat je kan consumeren overtollige calorieën. Een dieet met veel vet, inclusief verzadigde vetten, kan dus het verhogen van uw risico op gewichtstoename en obesitas. Met obesitas komt bijkomende gezondheidsproblemen, van botproblemen tot diabetes, en zelfs een verhoogd risico op sommige vormen van kanker.

Verzadigde vetten in voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet onder andere dierlijke producten, zoals vlees, volvette zuivelproducten, boter en eieren. Echter, het vermijden van deze producten zullen niet volledig verzadigd vet te houden uit je dieet. Sommige plantaardige oliën, zoals kokosolie en palmolie, bevatten grote hoeveelheden verzadigd vet ook.

Sommige verzadigd vet kan ook worden gevonden in nietsvermoedende bronnen zoals noten en avocado. Echter, niet alle items die verzadigde vetten slecht beschouwd. Hoewel bijvoorbeeld noten en avocado kleine hoeveelheden verzadigd vet bevatten ze veel grotere hoeveelheden gezondere, onverzadigde vetten en andere belangrijke voedingsstoffen.

Verlaag je inname van verzadigd vet

Het minimaliseren van uw inname van verzadigde vetten zal helpen om uw cholesterol te verlagen en het risico op hart-en vaatziekten te verminderen. Om uw inname van verzadigd vet te controleren, rekening te houden met labels en kiezen voor voedingsmiddelen die geen verzadigd vet of zijn laag in verzadigd vet. Bij het kiezen van dierlijke producten, kies kip en vis over rund- en varkensvlees. Doel voor vetarme versies van deze voedingsmiddelen en trim overtollige vet of huid. Hetzelfde geldt voor zuivelproducten: Vervang volvette zuivelproducten met een laag-vet zuivelproducten. Tot slot, kies uw spreads verstandig. Sla de boter en in plaats daarvan te gebruiken spread mengsels of olijfolie.