Warning Signs van Cracking in een Cricket Bat

Warning Signs van Cracking in een Cricket Bat

Cricket vleermuizen zijn meestal gemaakt van wilgenhout en moet de juiste zorg worden gegeven voor gebruik om een ​​lange levensduur te garanderen. Proper preplay zorg omvat kloppen in de vleermuis en oliën deze indien nodig. Zelfs de beste cricket bat zal barsten of split uiteindelijk echter als gevolg van herhaalde klappen met een cricket bal. Het kennen van de waarschuwingssignalen van het kraken in een cricket bat zal u helpen om schade die ernstig kan invloed hebben op hoe je bat te vermijden.

Scheurvorming in de Handle

Een veel voorkomende waarschuwing teken van scheurvorming in het handvat van het cricket bat is dat de handgreep plotseling voelt los, alsof het is gebroken, maar geen zichtbare scheur kan worden gevonden. Dit gevoel kan betekenen dat de kleefstof in de handgreep heeft verbroken. Als u doorgaat met de vleermuis te gebruiken, zal de hendel helemaal door te kraken. Om deze waarschuwing voordat een daadwerkelijke splitsing optreedt vast te stellen, verwijder voorzichtig de string op het handvat. Met behulp van zachte druk, trek de stokken uit elkaar net genoeg om een ​​dun laagje van superlijm te voegen. Retie de string en laat de vleermuis rust voor 24 uur voor het testen door blikken enkele kleine gooit. Als de hendel niet solide aanvoelt, kan het nodig zijn om de vleermuis te nemen om een ​​professionele cricket bat reparatiewerkplaats.

Scheurvorming in de Toe

De teen van de vleermuis is het zwakste deel van de vleermuis, maar het is ook het deel dat de zwaarste schade geconfronteerd. Dientengevolge, de teen van de knuppel is waarschijnlijk barsten of gesplit dan enig ander deel van de knuppel. onderzoeken altijd de teen van de vleermuis grondig na elk gebruik om te zien of haarscheurtjes hebben gevormd. Kleine scheurtjes in de teen van de vleermuis kan worden gerepareerd met superlijm. Als de scheur is meer dan twee duim lang, echter, kan het nodig zijn om een ​​hoge-kwaliteit PVA lijm te gebruiken. Gebruik geen epoxy, omdat het niet flexibel genoeg om te voorkomen dat de bat verdere scheuren.

Scheuren in het gezicht van de Vleermuis

Kleine horizontale en verticale scheuren in het oppervlak en de randen van een cricketbat normaal, zelfs als de bat correct geslagen. Wanneer scheuren beginnen te verschijnen afhankelijk van de individuele vleermuis. Sommige vleermuizen beginnen vrijwel direct barsten, terwijl sommigen misschien niet te kraken voor een jaar of meer. Patch kleine scheurtjes met secondelijm om het leven van de vleermuis te verhogen. Neem grote scheuren om een ​​professionele voor inspectie en reparatie.

Het voorkomen van Scheuren in een Cricket Bat

Alle cricket bats zal barsten met voldoende gebruik. U kunt echter scheuren dat de verwachte levensduur van de vleermuis met de juiste bat zorg te korten voorkomen. Altijd olie je knuppel met alleen rauwe lijnolie. Dompel je knuppel in olie of toepassen zoveel olie vormt druppels of druipt de vleermuis. Na het oliën, klop in je knuppel grondig. Het is altijd beter om meer tijd te nemen dan je nodig hebt om aan te kloppen in een vleermuis dan te weinig tijd in beslag nemen. Tot slot, het aanbrengen van een zelfklevende facing om je knuppel kan stoppen scheuren al vormen op het gezicht en de randen van de vleermuis en het voorkomen van nieuwe scheuren start. Je moet vooral overwegen om geconfronteerd als gezicht of de randen van uw vleermuis crack binnen de eerste paar spellen die je het gebruikt.