Wanneer Ponsen een bokszak, wat Spieren gebruik je?

Wanneer Ponsen een bokszak, wat Spieren gebruik je?

Het slaan van een boksbal is een geweldige workout - niet alleen voor je armen, maar je hele lichaam. Long "rondes" van drie minuten zal uw anaërobe conditie en spieruithoudingsvermogen te ontwikkelen, terwijl kortere "rondes" van hogere intensiteit ponsen macht en kracht zal ontwikkelen. Boksbal training is ook een grote stress reliever en effectieve calorie-brander.

Overzicht

Ondanks de schijn, een goed-geleverd punch is een hele beweging van het lichaam. Een punch is het gevolg van een golf van kinetische energie die begint bij je voeten, reist uw been, in en door je heupen en core spieren en dan langs je arm via uw borst en schouders. Elke punch gooi je - een haak, jab, kruis of uppercut - maakt gebruik van dezelfde spiergroepen, maar een ieder legt een lichte nadruk op de één of andere spier.

De spieren van de schouder

De spieren van je schouder zijn sterk betrokken wanneer u een punch gooien. Uw anterior deltoids, gelegen aan de voorkant van je schouders, werken in synergie met uw grote borstspier of borstspieren om je arm uit te rijden in de richting van uw boksbal. Zodra u uw doel hebben getroffen, de spieren tegengestelde je borst en schouders - specifiek uw midden trapezius, rhomboidei en latissimusdorsi - trek je arm terug voor u klaar om een ​​andere punch te gooien.

De spieren van de bovenarm

Uitbreiding van je arm is in de eerste plaats de taak van uw triceps brachii. Gelegen aan de achterkant van uw bovenarm, deze krachtige spier klikt je elleboog uit, zodat u uw doelgroep kunt bereiken. Je biceps brachii, gelegen aan de voorzijde van de bovenarm, is verantwoordelijk voor je elleboog te buigen als je je arm pak trek in uw guard positie, klaar om meer stoten te gooien.

Spieren van de onderarm

Houd je polsen recht wanneer het ponsen; indien dit niet gebeurt kan dit leiden tot ernstige pols en / of handblessure. Er zijn een groot aantal van de spieren in je pols die ofwel polsextensoren of pols flexors zijn. De extensoren en flexoren van de pols contract statisch en gelijkmatig aan beide zijden van uw pols om uw pols is recht als je knokkels staking de boksbal. Boxers dragen vaak hand en pols wraps om te helpen recht te houden hun polsen en de waarschijnlijkheid van een hand of pols letsel te minimaliseren.

De spieren van de Core

Hoewel ponsen vaak wordt gedacht als de armen alleen oefening, de spieren van de kern - de collectieve term die gebruikt wordt om uw buikspieren, middel beschrijven en onderrug - zijn zeer betrokken. Wanneer u een punch te gooien, je schouders en rug draai aan grotere hoeveelheden energie op te wekken. De spieren die verantwoordelijk zijn voor het draaien van uw wervelkolom worden genoemd uw schuine en bevinden zich op en onder je ribben. Uw rectus abdominis, ook wel bekend als je buikspieren en zich aan de voorkant van je romp, bretels je ruggengraat in de positie om ervoor te zorgen dat uw buik niet instorten, wat zou leiden tot een verlies van macht.