Wandelschoenen Vs. Cross-Training Schoenen

Wandelschoenen Vs. Cross-Training Schoenen

Schoenen zijn essentieel voor uw dagelijkse activiteiten. Het hebben van de juiste schoenen kan het verschil in de manier waarop je voeten, benen te maken en terug te voelen als je uit te werken. Wandelen en cross-training schoenen zijn anders ontworpen, dus het is belangrijk om een ​​schoen die geschikt is voor de sport of activiteit die u van plan bent om mee te selecteren. Cross training schoenen zijn zuiniger dan het kopen van aangewezen schoenen voor elke sport, maar je moet de sport-specifieke schoenen als je aan het doen bent een bepaalde activiteit, zoals wandelen, meer dan twee keer per week.

Loopschoenen

Wandelschoenen zijn speciaal ontworpen om te wandelen en moet worden gebruikt voor alleen dat doel, geen andere sport. Als wandelaar, zal je een lage, afgeronde hak die goede ondersteuning biedt nodig. U wilt ook een schoen die weinig weegt en laat je voet om te ademen. U kunt een zachte landing wenst in je schoenen, maar niet de dikte van de zool niet overdrijven, want je wilt dat het flexibel blijven, vooral bij de teen waar uw voet buigt natuurlijk. Wandelaars moeten dunner zolen dan lopers, omdat hun mond-to-ground effect is niet zo groot als die van de lopers. Deze schoenen hebben de meest demping in de hak van de schoen waar je voeten terwijl je loopt. Wandelschoenen de neiging om te worden gebouwd voor vlakke oppervlakken, niet om te wandelen.

Cross-Training Schoenen

Cross-training schoenen zijn gemaakt voor veelzijdigheid. Deze schoenen zijn ontworpen om te kunnen worden gedragen voor een aantal activiteiten. Ze zijn ademend maar kunnen zwaarder dan schoenen geconfigureerd voor een specifiek doel, zijn vanwege hun multifunctionele ontwerp. Deze schoenen zal de neiging om een ​​dikker, zwaarder tong hebben dan wandelen schoenen, die het kan maken stijver ook. Cross-trainers hebben meestal meer steun dan wandelschoenen en worden gebouwd om een ​​aantal fysieke eisen te voldoen. Je mag niet nodig hebt of wilt dat alle toevoegingen een cross-trainer schoen draagt ​​in uw wandelschoen. Echter, als je van plan bent op parcours lopen, cross-training schoenen zijn meer kans te worden gebouwd voor een veelheid van oppervlakken dan wandelschoenen.

Waar te kopen

Als het gaat om fitness schoenen, de American Academy of Sports Medicine Podiatric raadt u aan te passen door een gerenommeerde schoeisel retailer. U kunt een bepaald type schoen op basis van uw individuele manier van lopen, bereik van de beweging, boog en het type voet nodig. Kleine speciaalzaken hebben vaak de ervaring die nodig zijn om u te koppelen aan de juiste schoen. Als u een voorgeschiedenis van verwondingen aan de voeten, een bezoek aan een sportgeneeskunde podoloog voordat om schoenen te kopen; een podotherapeut zal uw voet vorm te beoordelen en specifieke aanbevelingen.

het winkelen

Bij het winkelen voor je nieuwe schoenen, breng de juiste apparatuur. Breng de sokken die je zal dragen tijdens het gebruik van de schoenen en speciale inserts als u. Merk op dat uw voeten zwellen hoe langer je bent op hen, dus het is best om de schoen te gaan winkelen aan het eind van de dag, als je voeten op hun grootste. Negeer de grootte en gaan met wat voelt zich het meest comfortabel. Afhankelijk van het type schoen en merk, moet u wellicht boven of naar beneden van een half-size of meer van uw normale schoenmaat te gaan. Tenslotte eigenlijk gewenste activiteit uit te voeren in de schoen, terwijl nog in de winkel.

Shoe Selection

Bij het selecteren van je schoenen, zorg ervoor dat u voldoende ruimte voor uw tenen. Uw schoenen moeten passen met een breedte van een wijsvinger tussen je grote teen en het einde van de schoen. Je hiel moet stabiel zijn en niet in staat zijn om in en uit de schoen glijden. Controleer de schoenen voor de hand liggende gebreken, zoals scheuren en oneigenlijk stiksels.