Wandelen Stick Tips

Hoewel meestal niet kritisch voor het succes van een uitje, kan een goede wandel stok veel comfort te lenen en is een must-have voor stabiliteit uitgedaagd wandelaars. Een wandel-stick kan ook een waardevol gereedschap om te overleven zijn. Of u nu met behulp van de nieuwste carbon-fiber technologie constructie, een prachtig met de hand bewerkt personeel of een stok u zich naast het spoor, na een paar eenvoudige regels zal u helpen om de beste wandel-stick te kiezen.

Lengte

De enige echte criterium voor de lengte van een wandel-stick is dat het comfortabel zou moeten zijn. Voor de meeste mensen, dit betekent dat wanneer je grip het handvat met je arm tegen uw kant verscholen, de elleboog gebogen in een hoek van 90 graden, moet de grond te bereiken. Terwijl sommigen de voorkeur langer sticks of zelfs een full-length personeel als een loophulp, zal een wandelaar uiteindelijk met de stick op het punt niveau met zijn elleboog bij het lopen op een vlakke ondergrond.

Terrein

van de verplichting om te bereiken boven de elleboog hoogte als je loopt te houden - - en een langere stick voor downhill tochten Idealiter heb je een kortere stok om te wandelen bergop willen. Sommige high-tech wandelstokken zal schuiven, zodat u aan te passen aan de juiste lengte. Een wandelaar die liever low-tech wandelstokken of personeel kunnen compenseren, wanneer de stick is lang genoeg is, door het verschuiven van zijn greep hoger of lager in overeenstemming met het terrein.

greep

Uw wandel-stick moet comfortabel om grip te zijn. Voordat u een stok, met inbegrip van high-tech trekking trucs of handgemaakte items en staven, greep het te kopen als je zou om te wandelen en een wandeling rond de winkel. Heeft het past gemakkelijk in je hand? Heb je vermoeid voelt of als je hard werkt om vast te houden? Zal het moeilijk om vast te houden als het nat is, of als uw handpalm is glad van het zweet? Is het zo zwaar dat het gebruik ervan zal je moe uit? Als het is gemaakt van hout, is het perfect glad of is er een kans dat je zou kunnen splinters te krijgen?

Tip

De meeste high-tech wandelstokken zal komen met rubber of metaal tips. Rubber tips kunnen loslopen in bepaalde omstandigheden, met name nat en modderig terrein. Metal tips misschien gaten in zachte terrein of krassen en andere littekens in rotsachtige gebieden te verlaten. Sommige palen bieden u verwisselbare tips, zodat u tussen de twee opties te selecteren. Als je hebt pakte een stok naast het spoor, zal je waarschijnlijk geen zorgen te maken over de vorm van de tip te veel. Als u besluit om het huis te nemen, zou je snijd de tip om een ​​kegelvorm om een ​​beetje meer stabiliteit dan een plat oppervlak.

Special Features

Sommige in de handel verkrijgbare wandelstokken onder andere een vasthoudende lus die dia's om je pols, waardoor het moeilijker om het stokje te laten vallen per ongeluk. U kunt ook sticks met dergelijke gespecialiseerde functie te kopen als Y-gehechtheid aan een geweer te stabiliseren, een berg om te zetten in een camera of verrekijker monopod, of zelfs absorbers om de kracht die via de paal om je lichaam als het invloed heeft op de grond te beperken shockeren . De meeste van deze functies zijn beschikbaar tegen een extra vergoeding, dus als ze niet iets wat je verwacht te gebruiken, er is geen enkel punt in het betalen voor hen.