Waarom zou ammoniak leiden tot astma?

Waarom zou ammoniak leiden tot astma?


Als ammoniakdampen leiden tot astma, u waarschijnlijk niet-allergische astma. Niet-allergische astma wordt veroorzaakt door angst, stress, oefening, koude lucht, droge lucht, rook, virussen, irriterende parfum of chemische dampen, zoals die van ammoniak.

normale ademhaling

Tijdens normale ademhaling, luchtwegen zijn volledig open en helder, zodat de lucht in en uit vrij bewegen van de longen. Maar met astma, ook als normaal ademt, je luchtwegen supersensitive en hebben de neiging om te reageren op bepaalde triggers.

Astma Triggers Oorzaak Airway Wijzigingen

Astma triggers zoals dampen van ammoniak en andere chemicaliƫn kunnen de luchtwegen veranderingen, met als gevolg astmasymptomen.

Hoe de Airways Change

Wanneer je inademt in de ammoniak dampen, de luchtweg wordt reactieve en de bekleding dikker; de luchtwegen vernauwt wanneer de spieren eromheen scherpen en kan vervolgens vullen met slijm. De longen hebben moeite bewegende lucht in en uit. U kunt ook last hoesten of piepen als gevolg.

Vermijd Ammoniak en andere Dampen

Als ammoniak veroorzaakt symptomen van astma, vermijd het gebruik op basis van ammoniak schoonmaakmiddelen of andere chemische stoffen waarvan de dampen kan een astma-aanval veroorzaken. Als u ammoniak moet gebruiken, doe dat dan in een goed geventileerde ruimte.

Kennen en te vermijden Alle Astma Triggers

Door het identificeren en het vermijden van astma triggers, kunt u de ernst van astma-aanvallen te verminderen en mogelijk zelfs te voorkomen.